Chelsea a câştigat pentru prima dată în istorie trofeul Uefa Champions League

In: Sport

Chelsea Londra a reuşit să câştige pentru prima dată în istorie competiţia Uefa Champions League, după ce a învins-o în finală, la penalty-uri, pe Bayern Munchen, cu scorul de 5-4.


Ultima finală europeană a lui Chelsea a fost cea din 2008 de la Moscova, o finală pur britanică, pe care avea s-o piardă în faţa rivalilor de la Manchester United.

În ciuda faptului că finala nu s-a disputat între favoritele fanilor, Real Madrid şi Barcelona, fotbalul jucat s-a ridicat la un nivel înalt. Meciul a fost unul destul de echilibrat, ritmul fiind rupt abia în minutul 83, când Thomas Muller a înscris pentru Bayern. Drogba a egalat după doar 5 minute şi meciul a fost împins în prelungiri. În tribune, marii absenţi ai lui Chelsea, căpitanul John Terry, Ivanovic, Ramires şi Raul Meireles, aşteptau emoţionaţi deznodământul partidei. Cum scorul a rămas intact şi după cele două reprize de prelungire, s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri. Penalty-ul decisiv a fost bătut de eroul serii, ivorianul Didier Drogba, care a marcat şi a scris istorie pentru Chelsea, trimiţând pentru prima dată trofeul Uefa Champions League pe Stamford Bridge.

Loading...

Chelsea a doborât mai multe recorduri în finala Ligii Campionilor: este echipa cel mai slab clasată în campionatul autohton care pune mâna pe trofeu, londonezii terminând sezonul pe locul 6 în Premier League şi a folosit în primul 11 un jucător debutant. De asemenea, un alt amănunt interesant este faptul că Chelsea a câştigat trofeul având pe bancă un antrenor neexperimentat, Roberto DiMatteo, cel care i-a fost secund lui Villas Boas.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close