China a inceput vanatoarea de extraterestri! Vezi dispozitivul special creat pentru asta! Video

In: World

Cel mai mare telescop radio din lume a ajuns la stadiul final de constructie. Purtand denumirea FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope), telescopul este construit in provincia Guizhou, in sud-vestul Chinei.

Acesta va fi utilizat pentru explorarea spatiului, dar si pentru vanatoare de extraterestri. Descoperirea unei forme de viata inteligente este in mare ambitia Chinei, autoritatile chineze sporindusi investitiile in astronomie, de cativa ani.

Telesocpul este mult mai mare decat celebrul radio-telescop Arecibo din insula Porto Rico, in prezent cel mai mare din lume si are o sensibilitate de trei ori mai mare. Acesta a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sarac din sud-vestul provinciei Guizhou.

Citeste si   Un ufolog american a facut publica DESCOPERIREA sa de pe Google Earth: „Este un cap de extraterestru care iese dintr-un OZN”! VIDEO

Zheng Xiaonian, directorul Observatorului National de Astronomie, cel care a construit telescopul a declarat: ,,Proiectul are potentialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea intelege mult mai bine originile universului si pentru imbunatatirea vanatorii de extraterestri la nivel global”.

Realizarea telescopului din China a costat 1,2 miliarde de yuani (180 de milioane de dolari) si va fi lider global pentru urmatoarele doua decade. Construirea telescopului a durat cinci ani si va fi pus in functiune in luna septembrie.

Citeste si   Obiceiuri bizare de Valentine's Day din toata lumea! GALERIE VIDEO

Directorul general al Societatii chineze de astronomie, Wu Xiangping, declara anul trecut agentiei China Noua ca nivelul ridicat de sensibilitate al FAST ii va ajuta pe oamenii de stiinta chinezi „sa caute forme de viata inteligenta in afara galaxiei noastre”.

Initiativa este salutata de toata presa chineza, precum si de cateva personalitati stiintifice din domeniul spatial. Teoretic, FAST ar urma sa le permita cercetatorilor sa detecteze semnale radio la zeci de miliarde de ani lumina.

Citeste si   O chinezoaica reuseste sa scrie cu mainile si picioarele simultan! VIDEO

Beijingul isi mareste investitiile in astronomie, accelerand programul de explorare spatiala, caruia ii aloca miliarde de euro. Autoritatile intentioneaza sa plaseze o statie permanenta pe orbita pana in 2020 si, cu timpul, sa trimita un om pe Luna.

Dezvoltarea programelor spatiale este o prioritate pentru Beijing, presedintele Xi Jinping a afirmat ca doreste sa dezvolte tara, ca fiind o putere spatiala.

Ambitiile Chinei includ transportarea unui om pe luna, pana in 2036, si construirea unei baze spatiale, proiect care deja a inceput. China a insistat ca scopul programului este unul pasnic, arata A1.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close