Chinezii cuceresc Europa! Vezi ce colosi industriali din Europa au fost impinsi de criza pe mana chinezilor!

In: Stirile zilei, World

In zilele noastre numai este nevoie de razboaie pentru a cuceri teritorii. China a demarat ofensiva iar firme ce detin resurse in Europa de miliarde de Euro ajung pe mana companiilor cu actionariat in China.

Compania de stat chineza CNOOC a acceptat oferta de 15,1 miliarde de dolari pentru cumpararea companiei canadiene Nexen, al doilea mare producator de petrol din partea britanica a Marii Nordului, potrivit britanicilor The Telegraph. Productia neta de petrol si gaze este de 114.000 echivalent de barili pe zi.


In acelasi timp, alta companie chineza, Sinopec, a fost de acord sa plateasca 1,5 miliarde de dolari pentru 49% din actiunile filialei britanice a firmei canadiene Talisman Energy, care a produs in medie 71.500 echivalent de barili pe zi, anul trecut. In opinia Talisman Energy, compania mixta rezultata din vanzarea pachetului minoritar catre Sinopec va „investi mai mult in Marea Britanie decat ar fi putut-o face Talisman singura”.

Atat Nexen, cat si Talisman se numara printre primii zece producatori de petrol si gaze din partea britanica a Marii Nordului. Intreaga productie de petrol si gaze a Marii Britanii s-a ridicat la 1,8 milioane echivalent de barili pe zi in 2011, conform datelor furnizate de Oil & Gas UK.

Loading...

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close