Cine este Sfantul Mucenic Calinic pomenit astazi in CALENDARUL ORTODOX!

In: Calendar Ortodox, Stirile zilei

Sfantul Mucenic Calinic s-a nascut in anul 290 in Cilicia. El a fost arestat de pagani si dus inaintea dregatorului Sacerdon. Cand i s-a spus ca va fi supus la chinuri daca nu va lepada credinta in Hristos, Sfantul Mucenic Calinic a zis:

„Mie dorit imi este a suferi pentru Domnul meu, precum ii este painea celui flamand.”


I s-au pus in picioare incaltari de fier, ce aveau cuie pe interior, si asa a fost fugarit in cetatea Gangra. Dar sfantul umbla ca si cum nu simtea durerea din ranirea picioarelor si canta psalmul lui David:

„Asteptand, am asteptat pe Domnul, si a cautat la mine si a auzit rugaciunea mea. Si m-a scos din groapa patimilor si din tina noroiului, si a pus pe piatra picioarele mele si a indreptat pasii mei”.

Pe drumul spre executie i s-a facut sete. Prin rugaciune, Dumnezeu i-a daruit apa dintr-o stanca, iar izvorul acela n-a incetat de atunci a darui apa, spre pomenirea minunii lui Dumnezeu, care s-a facut cu rugaciunile mucenicului.

A fost aruncat in foc, loc in care si-a dat sufletul in mainile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat, au gasit trupul Sfantului Mucenic Calinic neatins de flacari.

Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfintei Mucenite Teodota, impreuna cu fiii sai;
– Sfantului Mucenic Mamant;
– Sfantului Mucenic Vasilisc;
– Sfantului Constantin, patriarhul Constantinopolului;
– Sfantului Ioan ostasul;
– Sfintilor Mucenici Veniamin si Virie;
– Binecredinciosului imparat Teodosie cel Tanar;
– Sfantului Mucenic Eustatie din Mtskheta.

Sursa: crestinortodox.ro

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Citeste si   Au dobandit cununa muceniceasca in anul 302! Sfintii 20.000 de Mucenici arsi in Nicomidia sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close