Cine sunt vinovatii in ochii romanilor in cazul tragediei din clubul Colectiv

In: Stirile zilei

Mai mult de o treime (38%) dintre romani cred ca proprietarii clubului Colectiv sunt vinovati de incendiul produs saptamana trecuta pentru ca nu au respectat normele de siguranta, iar 35% sustin ca Primaria locala, „care a dat autorizatie fara sa verifice locul”, este responsabila de tragedia produsa, releva un sondaj realizat de CSCI, citat de Agerpres.

Potrivit sondajului, doar 12% dintre intervievati sustin ca vina o poarta „clasa politica, in ansamblu, pentru ca nu a creat, in ultimii 25 de ani, reguli mai sigure”.

Citeste si   Care sunt cele mai periculoase cluburi din Capitala! Vezi cate au autorizatia privind securitatea la incendiu

De asemenea, respondentii atribuie aceasta vina in proportie egala, cate 7%, guvernului, pentru ca nu a verificat modul in care autoritatile pun in aplicare normele, si reprezentantilor trupei muzicale pentru ca au organizat un spectacol de artificii in sala.

Totodata, sondajul releva ca, dupa accident, au intervenit bine spitalele (99%), cetatenii care au donat sange (98%), Ambulanta si SMURD (94%), Pompierii (90%), Parchetul (71%) si Guvernul (69%). La polul opus, cele mai multe nemultumiri se indreapta catre autoritatile locale (Primaria) — 64%.

Citeste si   Klaus Iohannis a aprins o lumanare in memoria victimelor de la Colectiv! "Nu vreau si nu pot sa uit ce s-a intamplat"

Pentru evitarea unor astfel de accidente, 65% dintre cei intervievati considera ca trebuie crescut rolul statului si al autoritatilor, astfel incat acestea sa beneficieze de resurse pentru a controla si a pune in aplicare legea. O solutie impartasita de 29% dintre intervievati este aceea ca atributiile sa fie preluate de la stat de catre societatea civila.

Citeste si   Patriarhul Daniel catre tineri: Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lamuritoare

Sondajul a fost realizat in perioada 2 — 4 noiembrie, pe un esantion national format din 992 de persoane adulte, avand o eroare tolerata de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close