Cine trage ponoasele slabei coordonari a salvatorilor avionului prabusit

In: Politic

Lipsa de coordonare si proasta gestiune a situatiei de urgenta in urma prabusirii avionului medical care a dus la moartea a doua persoane, are cativa responsabili, in opinia premierului Victor Ponta. Acesta a declarat ca a decis inlocuirea din functie a secretarului de stat in MAI Chiper, inlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si ca va solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si inlocuirea sefului acestui serviciu.

Citeste si   Rezultate ALEGERI PREZIDENTIALE PARTIALE: Victor Ponta 40,33%, Klaus Iohannis 30,44%!

„Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul in care institutiile statului au intervenit dupa accidentul aviatic: au existat in operatiunea de cautare si salvare deficiente inacceptabile pe care le consider ca provocand o indignare. Aceste lucruri necesita actiuni foarte clare de imbunatatire a sistemului de interventie”, a declarat premierul.

La Ministerul de Interne, ROMATSA si STS lucrurile au functionat inacceptabil de incet. Am decis inlocuirea din functie a secretarului de stat Chiper, inlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si voi solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si inlocuirea sefului, a mai precizat Ponta.

Citeste si   Dosarul EADS va ruina sigur doi premieri!

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusit sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

Citeste si   Premierul Victor Ponta revine anul acesta la Raliul Sibiului, chiar daca va fi injurat!

La bord se aflau patru medici, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Cristian Milut Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close