CIUPERCILE MEDICINALE si modul in care iti pot imbunatati sanatatea!

In: Dezvoltare Personala, Stirile zilei

Ciupercile detin diferite beneficii care le pot oferi sanatatii noastre. Totul este sa intelegem modul in care alimentele interactioneaza cu organismul nostru si rolul pe care il joaca in vindecarea diferitelor afectiuni.

Desi unele persoane ar putea ignora alimentele cu proprietati medicinale, cercetatorii au demonstrat modul in care aceste alimente reduc considerabil riscula aparitiei afectiunilor de sanatate. Un astfel de aliment este ciuperca. In prezent, exista peste 38.000 de specii descoperite de ciuperci clasificate ca avand beneficii medicinale.

Citeste si   De ce spuneau inaintasii nostri ca Rostopasca este "Minunea Cerului"?! Vracii o culegeau numai in Ziua Crucii!

In ultimele doua decenii a existat un interes larg raspandit asupra rolului pe care-l poarta sistemul imunitar in mentinerea starii de sanatate. Prin urmare, interactiunea dintre ciupercile medicinale si afectiuni ale sistemului imunitar – cancerul, sindromul oboselii cronice, HIV/SIDA, hepatita si boli autoimune – a castigat deja atentia cercetatorilor de pretutindeni datorita efectelor pe care le au acestea asupra sistemului imunitar.

Citeste si   Nimeni nu ti-a spus asta despre carnea de pui! Ce se intampla daca mananci zilnic acest tip de carne!

Beneficiile acestor ciuperci au fost demonstrate si asupra unor afectiuni precum cancerul. Cu toate ca fundatiile de cercetare internationale, cum ar fi “Cancer Research” din Marea Britanie nu confirma existenta unei dovezi care sa ateste proprietatea ciupercilor sau extractelor de ciuperci de a preveni si de a trata aceasta afectiune grava, studiile sustin ca anumite tipuri de fungi pot preveni si pot prelungi viata bolnavilor de cancer, precum si de a-i ajuta pe acestia in timpul procesului de recuperare.

Citeste si   Panica in Bucuresti! O tanara ar fi intepat mai multi oameni si i-ar fi imbolnavit cu HIV!

Avand in vedere ca aceste ciuperci pot imbunatati si promova raspunsul imun, oamenii din intreaga lume au folosit proprietatile lor medicinale pentru a reduce riscurile aparitiei afectiunilor si pentru a stimula sistemul imunitar. Mai exact, studiile au demonstrat proprietatile anti-cancer, antivirale, antiiflamatorii si hepatoprotectoare ale acestora.

CITESTE MAI MULT PE: e-dimineata.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close