CNADNR a semnat cu asocierea Tehnostrade – Spedition UMB pentru constructia lotului 4 al AUTOSTRAZII Lugoj – Deva!

In: Stirile zilei, Transporturi

CNADNR a semnat cu asocierea Tehnostrade – Spedition UMB pentru proiectarea si constructia lotului 4 al autostrazii Lugoj – Deva, in valoare de 95 de milioane de euro, potrivit mediafax.ro.

Proiectul vizeaza constructia a 22,1 de kilometri de autostrada intre Deva si localitatea Ilia.


Contractul, atribuit prin licitatie deschisa, are o durata de proiectare de sase luni si un interval de executie de doi ani, perioada de garantie fiind de patru ani.

Citeste si   Liviu Dragnea: UE nu ne forteaza sa facem regiuni!

Pentru 85% din valoarea eligibila a contractului a fost solicitata o finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana, diferenta urmand sa fie asigurata de la bugetul de stat.

Reprezentantii CNADNR au declarat ca se asteapta sa semneze in august contractele pentru constructia loturilor 2, 3 si 4 ale autostrazii Lugoj-Deva, proiecte care insumeaza peste 70 de kilometri si au o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 680 milioane euro), fara TVA.

Citeste si   Sondaj INSCOP: Majoritatea romanilor nu ar fi de acord cu renuntarea la leu!

Lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene SaliniSecol, lotul 3 consortiului Teloxim Con SRL (controlata de omul de afaceri Theodor Berna) – Comsa SA (Spania) – Aldesa Construcciones SA (Spania) – Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB – Tehnostrade.

La Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) au fost inregistrate in perioada 20-23 mai mai multe contestatii formulate de Spedition UMB si Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare si executie a loturilor 2 si 3.

Citeste si   CNADNR: Circulatia este intrerupta pe patru sectoare de drumuri nationale si autostrazi! Vezi care sunt drumurile!

CNSC a respins ca nefondate contestatiile si a dispus continuarea procedurilor de atribuire. Impotriva acestei decizii au fost formulate plangeri la Curtea de Apel, acestea fiind de asemenea respinse de instanta.

CNADNR estima anul trecut costuri de putin peste un miliard de lei, fara TVA, pentru fiecare lot.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close