Cod rosu de viscol in sase judete din tara!

In: Stirile zilei

Judetele Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi se afla sub Cod Rosu de viscol si vizibilitate redusa, pana la ora 13:00, conform unei avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, in sud-estul judetului. Buzau (Pogoanele, Bradeanu, C.A. Rosetti, Cilibia, Florica, Glodeanu Sarat, Glodeanu-Silistea, Largu, Luciu, Padina, Rusetu, Scutelnici, Smeeni), in jumatatea sudica a judetului Braila (Faurei, Ianca, insuratei, Baraganul, Bertestii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Frecatei, Gropeni, Marasu, Mircea Voda, Rosiori, Stancuta, Surdila-Gaiseanca, Surdila-Greci, Traian, Tufesti, Ulmu, Unirea, Victoria, Viziru, Zavoaia), in cea mai mare parte a judetului Ialomita, in vestul judetului Contanta (Cernavoda, Harsova, Adamclisi, Aliman, Ciobanu, Cogealac, Crucea, Garliciu, Ghindaresti, Horia, Ion Corvin, Lipnita, Mircea Voda, Oltina, Pantelimon, Pestera, Rasova, Saligny, Saraiu, Seimeni, Silistea, Targusor, Topalu, Tortoman, Vulturu) in judetul Calarasi (Calarasi, Budesti, Fundulea, Lehliu Gara, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Cuza Voda, Dichiseni, Dor Marunt, Dorobantu, Dragalina, Dragos Voda, Frasinet, Gradistea, Gurbanesti, Independenta, Jegalia, Lehliu, Luica, Lupsanu, Manastirea, Modelu, Nana, Nicolae Balcescu, Perisoru, Roseti, Sarulesti, Sohatu, stefan cel Mare, stefan Voda, Tamadau Mare, Ulmu, Unirea, Valcelele, Valea Argovei, Vasilati, Vlad tepes) si in jumatatea sud-vestica a judetului Tulcea (Babadag, Baia, Beidaud, Casimcea, Cerna, Ciucurova, Daeni, Dorobantu, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Mihai Bravu, Mihail Kogalniceanu, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Sarichioi, Slava Cercheza, Stejaru, Topolog, Turcoaia) se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 km/h, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero.

Citeste si   Meteorologii avertizeaza! Urmeaza o iarna atipica! Vezi cand vin ninsorile

Atentionarile de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

Traficul in Capitala

Pe toate arterele rutiere din Capitala se circula in conditii de iarna, nu sunt intersectii blocate si nu au fost raportate probleme in ceea ce priveste circulatia vehiculelor, anunta Brigada Rutiera a Capitalei. In Bucuresti, ninge abundent de joi seara si s-a depus strat consistent de zapada pe carosabil.

Citeste si   Pregatiti-va pentru o iarna cu anomalii climatice! "Oamenii de stiinta stiu despre vortexul polar de foarte multi ani"

Politistii Brigazii Rutiere recomanda soferilor sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere, sa pastreze o distanta regulamentara fata de vehiculul din fata si sa echipeze autovehiculul corespunzator.

Totodata, politistii solicita conducatorilor auto sa faca deplasari doar daca este strict necesar si nu exista alt mijloc de transport in zona unde trebuie sa se deplaseze.

Citeste si   Cod rosu de canicula in 19 judete si Bucuresti! Temperaturile ajung si la 44 de grade!

Politistii rutieri recomanda conducatorilor de vehicule sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport in comun, pe trecerile de pietoni sau la colturile intersectiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducatori auto. De asemenea, ei ii atentioneaza pe pietoni sa circule doar pe trotuare, sa traverseze doar prin locurile special amenajate si la culoarea verde a semaforului electric.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close