Compania Americana Bechtel pleaca! Autostrada Transilvania a fost abandonata! Explicatia ministrului Dan Sova: Nu mai sunt bani! – Cap Limpede

Compania Americana Bechtel pleaca! Autostrada Transilvania a fost abandonata! Explicatia ministrului Dan Sova: Nu mai sunt bani!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Compania americana Bechtel pleaca din Romania in urma desfintarii contractului pentru Autostrada Transilvania, la singurul tronson la care mai lucra, Suplacu de Barcau-Bors, realizat deja in proportie de 40%.

Anuntul intentiei de desfiintare contractului a fost facut de ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, iar explicatia ministrului a fost ca nu mai sunt bani.

“Am cheltuit 1,3 miliarde de euro, pana in acest moment, si avem singurul tronson functional de la Turda la Gilau de 52 km si inca 40% din tronsonul Suplacu de Barcau – Bors, nefunctional, pentru ca nu exista nod rutier. Ori sa platesti 1,3 miliarde pentru 52 de km de autostrada, in conditiile in care aceasta autostrada trebuie sa aiba 420 km, fireste ca se ajunge la niste cifre astronomice. (…)Voi propune rezilierea acestui contract si vreau sa va spun ca ma doare ca trebuie sa fac asta” a spus Sova.

 

Ministrul a spus ca este nevoie de acordul companiei americane pentru desfiintarea contractului si ca a discutat deja cu oficialii americani din Romania, pe aceasta tema. Sova a spus ca este posibila plata unor compensatii catre Bechtel.

Loading...

Sursa: economica.net


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close