Consumul de nuci si alune reduce riscul mortalitatii si al cancerului!

In: Sanatate, Stirile zilei

Consumul de nuci si alune reduce riscul mortalitatii si al cancerului, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani.

Studiul confirma alte cercetari care indica faptul ca un consum regulat de nuci si alune scade riscul problemelor frecvente de sanatate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon si diabetul de tip 2.


„Nucile au fost demonizate pentru continutul ridicat in grasimi. Acum, dupa 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sanatoase”, a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutritiei din Boston.

„Nucile sunt bogate in grasimi, dar acestea sunt grasimi sanatoase”, a precizat Jeffrey Blumberg.

Noul studiu – cel mai amplu de pana acum, care are in vedere si numarul de decese – arata ca beneficiile pentru sanatate se transpun in reducerea riscului de moarte prematura, conform cercetatorilor.

Potrivit informatiilor disponibile, cancerul si bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii in Statele Unite – cu peste un milion de decese in fiecare an.

Cercetatorii au vrut sa afle daca persoanele care consuma nuci si alune erau mai sanatoase – in raport cu alte deprinderi de viata (fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sportul) si cu alte obiceiuri alimentare (cum ar fi consumul de fructe si legume).

Charles Fuchs, de la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston, recomanda consumul zilnic a 30 de grame de nuci si alune, adaugand ca persoanele care consuma astfel de seminte prezinta un risc mai mic de a lua in greutate.

Sursa: mediafax.ro

Loading...

 













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close