Cozmin Gusa a fost audiat la DNA in dosarul Realitatea TV!

In: Injustitia, Stirile zilei

Cozmin Gusa a fost audiat de procurorii DNA in calitate de martor in dosarul Realitatea TV, acesta precizand ca a vorbit despre Codrut Marta, Elan Schwartzenberg, Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, potrivit mediafax.ro.

Cozmin Gusa a fost audiat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat in calitate pentru a da declaratii, in calitate de martor, in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media.


La iesirea din sediul DNA, Gusa a spus ca acest caz este desprins din cel in care este cercetata disparitia lui Codrut Marta, astfel ca, implicit, a fost intrebat de anchetatori care a fost rolul acestuia in Realitatea Media.

Gusa a precizat ca le-a spus anchetatorilor ca, la un moment dat, Codrut Marta a detinut o functie de administrator al unei componente a grupului, respectiv agentia de presa Newsin, facand declaratii despre vizitele lui Marta la aceasta publicatie.

Intrebat ce a declarat despre contributia lui Elan Schwartzenberg, Gusa a spus ca nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din tara. El a precizat ca oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, dupa ce a acesta ar fi incercat sa instraineze marcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

„Din iulie 2012 nu l-am mai vazut. Probabil ca l-am vazut ultima data prin luna mai, cand ne-am suparat dupa ce a incercat sa instraineze marcile Realitatea la o firma din Marea Britanie, detaliu pe care l-am furnizat. Noi am intrat imediat atunci, in calitate de actionari minoritari, in coordonarea grupului Realitatea. E un dosar vast. Eu am fost intrebat privind implicarile posibile de la Realitatea Media. Elan Schwartzenberg, dupa cum bine stiti, nu s-a mai intors in tara din iulie 2012”, a aratat Gusa.

Intrebat in legatura cu problema instrainarii marcilor, Gusa a aratat ca din iulie 2012, de cand a plecat Schwartzenberg, a reusit readucerea marcilor in patrimoniul Realitatea si a aratat ca doreste sa scoata aceasta companie din insolventa „pe modelul Hidroelectrica” si s-o readuca pe piata la nivel normal.

Gusa a mai spus ca a fost intrebat si despre legaturile sale cu Sorin Ovidiu Vintu, aratand ca le-a intrerupt in primavara lui 2010, din initiativa sa, acesta fiind si motivul pentru care nu a dorit sa comenteze „prostiile spuse de un fost prieten”.

Loading...

Intrebat ce a declarat despre Sebastian Ghita, Gusa a spus ca nu au fost multe discutii despre acesta cu procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close