Credinciosii il praznuiesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfantul Mucenic Eutihie!

In: Calendar Ortodox, Stirile zilei

Sfantul Mucenic Eutihie a fost sfintit ca Apostol misionar si a vestit cu mult curaj credinta in Hristos, distrugand multe temple pagane.

In timpul calatoriilor sale misionare, a fost insotit neincetat de un inger. Acesta il intarea si ii vestea cele ce avea sa i se intample. Tot acest inger il hraneste in chip minunat in vremea in care se afla in temnita.

Citeste si   Patriarhul Constantinopolului, Sfantul Pavel Marturisitorul, este praznuit astazi in CALENDARUL ORTODOX!

A fost aruncat in foc si la fiare, dar a iesit nevatamat prin purtarea de grija a lui Dumnezeu. Pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos, a fost omorat cu sabia.

Sunt persoane care afirma ca Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire in Faptele Apostolilor cap 3 – un tanar oarecare, anume Eutihie, sezand la fereastra, ametit de somn, a cazut din acea casa de la randul al treilea si murind, a fost inviat de Sfantul Apostol Pavel.

Citeste si   Au marturisit ca sunt crestini! Sfintii Iuliana si Temistocle sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Pentru a nu fi partasi confuziei, amintim ca cel care a cazut era din Troada, pe cand Sfantul Mucenic Eutihie pe care il cinstim astazi, era din Sevastopol. Si trecerea acestora la cele vesnice este diferita: cel pomenit in Faptele Apostolilor a murit in Spania, in vreme ce Sfantul Mucenic Eutihie a sfarsit in Efes, prin taiere cu sabia.

Citeste si   Sfantul Ioan Gura de Aur le-a ridicat o biserica ce poarta hramul lor! Credinciosii ii praznuiesc astazi pe Sfintii Mucenici Marcian si Martirie!

Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfantului Mucenic Tation;
– Sfantului Cuvios Gheorghe din Limnos;
– Sfantului Dionisie din insula Zachintos;
– Sfantului Cosma Etolianul;

Sursa: crestinortodox.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close