Credinciosii o pomenesc astazi in CALENDARUL ORTODOX pe Sfanta Hristina! Vezi cine a fost!

In: Calendar Ortodox, Stirile zilei

Sfanta Hristina s-a nascut in timpul imparatului Septimiu Sever (193-211), fiind fiica lui Urban, reprezentantul imperial al cetatii Tir.

Cand a ajuns la varsta de doisprezece ani, Sfanta Hristina a fost inchisa de tatal ei intr-un turn. Acesta dorea sa o fereasca de ochii multimii pentru ca era foarte frumoasa. Planul tatalui era sa o tina pe fiica lui in acel turn pana avea sa implineasca varsta deplina a majoratului. Nemultumita de credinta idolatra, incepe sa se roage Celui ce a adus toate de la nefiinta la fiinta. In urma acestei rugaciuni i se arata un inger care ii descopera tainele dumnezeiesti. Dupa aceste descoperiri, Hristina a distrus toti idolii din turn.

Citeste si   A fost ales Mitropolit al Kievului, Galitiei si a toata Rusia! Sfantul Ierarh Petru Movila este praznuit astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Pentru acest gest a fost supusa la multe chinuri de tatal sau. A fost aruncata in temnita pentru mai multe zile fara mancare, dar a fost hranita in chip minunat de ingeri. Dupa alte suferinte, a fost aruncata in mare. Marea aceea i-a fost ei scaldatoarea Sfantului Botez. Un nor luminos a umbrit-o pe ea si s-au auzit cuvinte de sus, graindu-se deasupra ei numele Preasfintei Treimi, dupa savarsirea Sfantului Botez.

Citeste si   A intemeiat o manastire de barbati si una de femei! Sfanta Cuvioasa Melania Romana este praznuita astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Suferintele sale nu au incetat nici dupa moartea tatalui el. Succesorul acestuia a torturat-o mai aprins, iar in cele din urma Hristina a primit moartea prin sabie.

Troparul Sfintei Mucenite Hristina

Mieluseaua Ta, Iisuse, Hristina, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparatesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc Tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

Citeste si   El a avut in comanda paza Crucii la Rastignirea Domnului! Sfantul Mucenic Longhin Sutasul este praznuit astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

– Sfantului Mucenic Capiton;
– Sfantului Mucenic Imeneu;
– Sfantului Mucenic Ermoghen;
– Sfantului Mucenic Teofil din Zachint;
– Sfantului Mucenic Atanasie din Chios.

Sursa: crestinortodox.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close