Credinciosii sarbatoresc astazi in CALENDARUL ORTODOX aducerea moastelor Sfantului Apostol Bartolomeu!

In: Calendar Ortodox, Stirile zilei

Credinciosii sarbatoresc astazi in CALENDARUL ORTODOX aducerea moastelor Sfantului Apostol Bartolomeu. Sfantul Apostol Bartolomeu este unul din cei doisprezece Apostoli care impreuna cu Sfantul Apostol Filip si Mariami, sora acestuia, au fost prezenti in cetatile din Siria si Asia de Sus, vestind invatatura lui Hristos.

Mai tarziu va ajunge in Arabia, Persia, India si apoi in Armenia, locul in care va fi ucis. Moastele sale au fost asezate intr-o racla si au adus multe tamaduiri. Din cauza minunilor care se petreceau la mormantul acestuia, paganii au aruncat in mare racla in care se aflau moastele Sfantului Bartolomeu.

Citeste si   S-au curatit de toate gandurile si patimile sufletesti si trupesti! Sfantul Daniil Stalpnicul si Sfantul Luca cel Nou Stalpnicul sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Ele au ajuns in Liparia, unde, prin vedenie dumnezeiasca, episcopul Agaton insotit de cler si popor, le-a asezat intr-o biserica inchinata Sfantului Bartolomeu. Aici au ramas pana in vremea imparatului Teofil. Din cauza atacurilor venite din partea musulmanilor, moastele sale au fost duse in cetatea Venend.

Tot astazi, facem pomenirea:

Citeste si   A luptat impotriva celor care ziceau ca icoana este un idol! Sfantul Stefan cel Nou si Sfantul Mucenic Irinarh sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

– Sfantului Apostol Tit;
– Sfintilor Mina, Epifanie, Ghenadie;
– Sfantului Ioan, arhiepiscopul Constantinopolului;
– Cuviosului Ioan Carpatiul.

Sursa: crestinortodox.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close