CRESTINISMUL sufera tot mai mult! Statisticile arata INGRIJORATOR!

In: Stiinta, Stirile zilei

Crestinismul sufera tot mai mult, statisticile aratand destul de ingrijorator, astfel ca din anul 1900 cand procentul crestinilor din Orientul Mijlociu era de 10%, in anul 2010 procentul a coborat la numai 5%.

Cercetatorii au pus aceasta scadere pe seama violentei si intolerantei religioase in crestere in zona si nu se poate anticipa daca recenta vizita a Papei ar putea schimba aceasta tendinta.

Citeste si   Sarbatoare mare pentru toti romanii! Ce nu trebuie sa faci in aceasta zi!

„Sunt trist sa ma gandesc ca poate va veni un timp, cand crestinsimul va disparea de pe acest pamant”, a declarat trimisul Vaticanului, reverendul Juan Solana, agentiei Associated Press.

In regiunea in care s-a nascut crestinismul, religia se confrunta cu un declin. Papa Francisc a spus ca in prezent crestinii „sufera in mod particular consecintele tensiunilor si conflictelor in curs de desfasurare” in Orientul Mijlociu.

Citeste si   Papa Francisc a rabufnit! Mai bine sa fii ateu decat un crestin ipocrit!

Conducatorii bisericii locale pun emigrarea crestinilor pe seama violentei si a oportunitatilor privind locurile de munca din alte parti.

Astfel, comparand statisticile, trebuie remarcat faptul ca in anul 1910, din totalul populatiei de 15,8 milioane din Egipt, Irak, Israel, Iordania, Liban, Teritoriile Palestiniene si Siria, erau 1,6 milioane de crestini (10%), iar in anul 2010 din 148,9 milioane existau doar 7,5 milioane de crestini (5%).

Citeste si   TEORIA unei vedete a infuriat CRESTINII: "Iisus ar fi sustinut casatoriile gay"!

Sursa: cultural.bzi.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close