Alimentul la care 95% dintre romani nu renunta nici macar o saptamana!

In: Culinar

Un studiu de piata national care a analizat obiceiurile romanilor in ceea ce priveste consumul de carne de pui plaseaza acest aliment in topul preferintelor romanilor. Astfel, in ceea ce priveste tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 romani sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana. Totodata, 95% dintre persoanele care gatesc cel putin saptamanal consuma acest tip de carne.

Hypermarketurile si supermarketurile raman cele mai frecventate locuri de unde romanii aleg sa cumpere carnea de pui (77%), in timp ce magazinele fizice specializate (49%) si magazinele alimentare obisnuite (46%) sunt preferate de un numar mult mai mic de persoane.

94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

De ce prefera multi consumatori carnea de pui?

Motivand alegerea frecventa a carnii de pui in alimentatia lor, romanii sustin ca aceasta este un aliment care se gateste usor (71%), are gust bun ( 62%) si este o carne slaba, cu putine calorii (57%). Cei mai multi dintre romani asociaza acest tip de carne cu aportul caloric scazut, continutul mic de grasimi si viata sanatoasa. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogata in vitamine, arata bzi.

Studiul efectuat de Transavia aduce o perspectiva de actualitate asupra obiceiurilor culinare si de consum ale romanilor, dar si asupra pietei carnii de pui, care a crescut in mod constant in ultimii ani.

Studiul a fost efectuat in parteneriat cu compania de cercetare de piata iSense Solutions pe un esantion de 520 de persoane, barbati si femei cu varste de peste 18 ani, din mediul urban, care obisnuiesc sa gateasca cel putin o data pe saptamana.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Cum nu trebuie gatite vinetele ca sa nu ajunga bombe calorice!

In: Culinar

Vinetele contin putine calorii, carbohidrati si foarte multa apa. Potrivit „Abecedarului de nutritie“ aceasta leguma este bogata in fitochimicale despre care se crede ca previn cancerul. Patlagelele sunt surse bogate de vitamina B1, si B6, potasiu, cupru, magneziu si mangan. Studiile facute pana acum s-au axat pe studiul pigmentului care-i si da culoarea si care este un puternic antioxidant care protejeaza acizii grasi esentiali benefici pentru sanatatea creierului, dar care ajuta si la eliminarea excesului de fier din corp, noteaza adevarul.ro.

Altminteri, fierul este un nutrient esential care ajuta la transportul oxigenului in sange, intareste sistemul imunitar si faborizeaza sinteza de colagen. Prea mult fier nu este insa recomandat. Pentru ca sunt bogate in fibre si au putine grasimi, vinetele sunt recomandate in dieta de control a diabetului sau in supravegherea greutatii. Studiile initiale au aratat ca substantele prezente in vinete controleaza absorbtia glucozei, reducand tensiunea arteriala.

Totodata, aceste legume ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau – LDL. 100 de grame de vinete contin 27 de kilocalorii, 0 proteine, 6 grame de carbohidrati si 3,4 grame de fibre alimentare. Salata de vinete cu adaos important de ulei sau de maioneza devine un aliment nerecomandat in dieta sanatoasa intrucat transforma alimentul dintr-unul sarac in calorii intr-o adevarata bomba calorica. Acelasi lucru e valabil si in cazul vinetelor pane, prajite in ulei dupa ce au fost trecute prin ulei si faina.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Cum sa faci cartofi pai fara sa ii prajesti deloc!

In: Culinar

Iti place sa mananci o portie de cartofi prajiti. Ce zici daca ai gati o portie de cartofi fara sa ii… prajesti?

Iata cum:

curata si spala cartofii, apoi taie-i french; tine-i in apa rece cateva minute;
scurge-i de apa si pune-i pe niste prosoape absorbante de bucatarie;
incinge o tava de copt in aragaz;
pune cartofii intr-un bol special si baga-i in cuptorul cu microunde pentru 3-4 minute;
scoate-i, sterge-i iarasi, apoi stropeste-i cu ulei de palmier sau de masline si pune-i intr-un singur strat in tava incinsa, apoi baga-i in cuptorul clasic.

Pofta buna!

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Dezvaluiri din bucataria restaurantelor: Fiti atenti la supa zilei!

In: Culinar

Obisnuiesti sa mananci in restaurante atunci trebuie sa cunosti macar cateva din trucurile retsaurantelor pe care niciun chelner nu le-ar spune clientilor, dar care te pot scapa de boli nedorite. Emisiunea „Good Morning America” si revista americana Reader’s Digest s-au unit pentru a dezvalui secretele din bucataria restaurantelor care admit ca isi inseala cu regularitate clientii, scrie Daily Mail.

Un chelner a sustinut ca i-ar spune unui client vegetarian ca un anumit fel de mancare nu contine carne, indiferent daca este sau nu adevarat, doar pentru a vinde produsul.

O chelnerita din Kansas a dezvaluit ca dupa ora opt seara vinde numai cafea decafeinizata, pentru a nu fi nevoita sa spele doua cafetiere: „Aduc la masa 12 cani de cafea, iar unor clienti le spun ca este cafea obisnuita, iar altora le spun ca este decafeinizata. Insa toate canile au cafea fara cafeina”.

Laptele degresat este foarte rar lapte degresat. Foarte putine restaurante, in afara celor Starbucks, folosesc lapte integral, lapte de 2 la suta grasime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru ca nu este deloc practic sa ai atat de multe feluri de lapte, sustine un alt angajat.

Chiar si la cele mai mai mari restaurante exista secrete. La micul dejun, in 99 la suta din cazuri omleta este facuta din pudra si nu din oua proaspete.

Si produsele vandute copiilor sunt pe lista celor de la Reader’s Digest. O chelnerita de la un recunoscut lant de restaurante spune: „Punem zahar in produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahar mai mult chiar si in aluatul pentru pizza destinata copiilor”.

Unele secrete ii fac chiar si pe chelneri sa fie atenti atunci cand merg sa manance in oras. „Acum, ca am lucrat intr-un restaurant, nu as cere niciodata lamaie in bautura. Toti ating lamaile. Nimeni nu le spala. Doar le curatam, le taiem si le aruncam in pahare”, sustine un alt angajat.

Un alt chelner a dezvaluit de ce nu trebuie sa comanzi peste in zilele de duminica sau luni. „Pestele este adus la restaurant de doua ori pe saptamana, deci cel mai bine ar fi sa fie comandat de marti pana vineri”.

Un alt secret bine pastrat este cel al meniurilor speciale. „La multe restaurante, meniul special este facut din ceea ce trebuie vandut repede inainte sa se altereze. Fiti atenti la supa zilei. Daca are peste sau este vreun fel de gumbo (fel de mancare cu fructe de mare, carne si legume), probabil contine produse de care vor sa scape repede”, mai sustine un angajat.

La unele restaurante in salate este adaugat dressing cumparat la borcan, desi in meniu scrie ca totul este facut in bucataria proprie.

sursa: realitatea.ro

Cea mai buna dieta dupa masa copioasa de Paste!

In: Culinar

In timpul sarbatorilor majoritatea dintre noi uitam de alimentatia corecta si facem excese. Doamna Livia Nena, biolog cu specializare in nutritie, explica ce trebuie sa facem pentru a ne simti bine si dupa sarbatori.
Livia Nena: Este nevoie de o detoxifiere a organismului, pentru ca si kilogramele se dau jos mult mai usor printr-o dieta de detoxifiere. De multe ori, o dieta cu scopul de a da jos kilogramele acumulate poate fi franata de toxine.

Reporter: Cum se acumuleaza toxinele?

Livia Nena: Odata cu acumularea grasimilor se acumuleaza si toxinele. Atunci cand incarcam organismul de grasime si mancam in exces, automat se acumuleaza si toxinele.

Reporter: Cum stim daca avem nevoie de detoxifiere? Care sunt semnele prin care organismul ne anunta ca e nevoie sa luam masuri?

Livia Nena: Sunt multe semne. In primul rand, chiar ingrasarea propriu-zisa arata ca am acumulat toxine. Aspectul pielii nu mai este unul neted si organismul se poate incarca cu asa-numita celulita, iar pielea capata aspect de portocala. Apar cearcanele, apare un somn neodihnitor, oboseala, o senzatie de greutate in organism, apare transpiratia urat mirositoare. Apar staze atat limfatice, cat si sangvine. Pot aparea edeme ale picioarelor, o circulatie proasta, o umflare a vaselor de sange periferice, mai ales a venelor, o respiratie mai greoaie, lipsa de concentrare. Sunt foarte multe aspecte care definesc acumularea de toxine si fiecare persoana are o simptomatologie proprie.

Reporter: Cum scapam de toxine? Ce si cat trebuie sa mancam?

Livia Nena: Detoxifierea trebuie sa inceapa clar cu reducerea cantitatii de mancare, cu evitarea unor alimente care, prin definitie, in cantitate exagerata intoxica organismul. Dupa sarbatori e bine sa intram 10 zile intr-o cura de detoxifiere in care sa evitam carnea de porc, de animal tanar, care este mai toxica decat carnea de animal batran. Trebuie evitat consumul exagerat de oua. Vorbesc aici de proteina animala care in cantitate foarte mare poate intoxica organismul, poate creste nivelul de acid uric si de urati in organism. Deci, in primul rand, trebuie renuntat la carne, la oua. Sunt interzise mezelurile, atat cele facute industrial, dar si cele facute in casa, pentru ca acestea presupun o cantitate mare de grasime si de colesterol, in primul rand. Excluse pe perioada curei de detoxifiere vor fi si cafeaua, alcoolul, carnea rosie, zaharul. Pun accent pe zahar, pentru ca este un element extrem de oxidant. Deci daca vrem sa imbatranim repede mancam mult zahar si carne rosie si atunci procesele oxidative prolifereaza, adica sunt din ce in ce mai multe si mai agresive in organism.

Reporter: Dulciurile facute cu indulcitori sunt recomandate?

Livia Nena: Ocazional, dar nu tot timpul, sa nu devina o regula. Indulcitorii de sinteza sunt nocivi pentru organism. Fiind niste produse artificiale si chimice nu plac deloc organismului si mai ales ficatului si atunci este de preferat sa inlocuim, de exemplu, cu fructoza care exista in magazine, dar si aceasta cu precautie pentru ca are hidrati de carbon. E bine de folosit stevia, acea stevie stabilizata sub forma de zahar, care se gaseste in supermarketuri.

Reporter: Ce alimente se pot consuma in timpul curei?

Livia Nena: Se recomanda legumele, fructele, sucurile din legume si fructe, ceaiul depurativ.

Reporter: Putem consuma legume si fructe in orice cantitate?

Livia Nena: Pentru persoanele care doresc sa si slabeasca, recomand intre 300-500 grame de fructe pe zi, fructe cu indice glicemic scazut, cele cu 10%. Ma refer la: mere, portocale, mandarine, grapefruit, pomelo si ananas. Legumele pot fi consumate chiar mai mult de 500 grame pe zi, verdeturile la fel. De asemenea, se pot consuma branzeturi usoare, branza de vaci de exemplu. Se va bea multa apa, dar si ceaiuri depurative. O cana de apa calduta cu putina zeama de lamaie, bauta dimineata pe stomacul gol, ajuta atat in cura de detoxifiere, cat si in cura de slabire.

Reporter: Cate cure de detoxifiere trebuie sa tinem pe an pentru a ne mentine sanatosi si supli ?

Livia Nena: Sunt recomandate doua cure pe an, una primavara si alta toamna, timp de 10 zile.

Reporter : O cura de detoxifiere prelungita, de o luna de zile de exemplu, poate dauna?

Livia Nena: Poate dauna, pentru ca poate saraci organismul de unele elemente care alcatuiesc asa-numitul “lant al vietii”. Organismul poate beneficia de mai multe vitamine, minerale, enzime aminoacizi, dar se creeaza carente in ceea ce priveste cantitatea de proteine, de glucide in organism si asta conteaza.

Reporter: Cum stim daca dieta de detoxifiere a dat rezultate?

Livia Nena: Vedem, in primul rand, in aspectul nostru. Piele devine mai luminoasa, mai ferma, dispar cearcanele, dispare obosela, acea oboseala cronica, dispare acea senzatie de greutate in corp, in picioare, ne simtim mai vioi. Sunt beneficii si la nivelul organelor interne, la nivel hepato-biliar. Sunt persoane care au probleme hepato-biliare si atunci o cantitate mare de toxine in organism poate sa duca la anumite senzatii, cum ar fi: balonarea, durerile in partea dreapta. Cu aceasta cura de detoxifiere, automat, se curata si organele noastre interne, mai ales: ficatul, bila, stomacul, intestinele.

Reporter: La ce interval de timp dupa cura de detoxifiere putem sa incepem o cura de slabire sau este de fapt o cura de slabire?

Livia Nena: Cura de detoxifiere poate sa reprezinte si o cura de slabire, multe persoane renuntand la aceste alimente si la cantitatea lor mare, automat slabesc. Dar sunt si persoane care necesita, dupa aceasta cura de detoxifiere, si o dieta speciala pentru slabire si ma refer aici la persoanele care au obezitate de gradul I, de gradul II, de gradul III. Persoanele suprapronderale pot avea placuta surpriza sa si slabeasca.

Reporter: Care sunt ingredientele unei diete reusite?

Livia Nena: Sunt mai multi parametri care intra in ecuatia dietei de slabire. In primul rand, respectarea numarului de calorii stabilite de nutritionist pentru a slabi. In al doilea rand, mesele regulate la ore cat de cat stabilite de dietetician, cantitatea rezonabila de alimente, miscarea. Miscarea este foarte importanta la cei care au obezitate (obezitate gradul I, II si III) si trebuie sa activeze metabolismul, pentru ca printr-o dieta, din pacate, nu se obtine rezultatul scontat daca nu e insotita si de miscare.

sursa: RADOR

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,

Cea mai buna reteta a cozonacului din Moldova a iesit la suprafata! Gospodinele au dezvaluit secretul!

In: Culinar

Pentru cea mai importanta sarbatoare a crestinismului gospodinele se pregatesc tot anul. Cozonacul va fi la loc de cinste pe masa de Pasti. Unul din secretele retetei din Moldova este ca il trantesc si adauga apoi la compozitie cateva ingrediente speciale.

IATa CARE SUNT INGREDIENTELE:

Cel mai bun cozonac facut in casa

Aluat:

– 1 kg faina,

– 5 galbenusuri,

– 300 g zahar,

– 250 g unt sau margarina,

– 500 ml lapte,

– 40 g drojdie proaspata,

– esenta de rom,

– esenta de lamaie,

– un praf de sare.

Umplutura:

– 5 albusuri,

– 5-6 linguri zahar,

– 3-4 linguri cacao,

– esenta de rom,

– 2 cani cu nuci macinate.

MOD DE PREPARARE

Aluat:

1. Maiaua se prepara din drojdie amestecata cu doua linguri de zahar, 100 ml de lapte si o lingura de faina. Amestecul se lasa apoi deoparte la crescut pana isi dubleaza volumul.

2. incalzeste putin la foc restul cantitatii de lapte si adauga zaharul, amestecand bine pana la dizolvare.

3. Topeste untul si lasa-l apoi sa se raceasca. Galbenusurile se amesteca cu praf de sare si se bat bine pana la obtinerea unei creme spumoase.

4. Cerne faina intr-un vas mai incapator, scobeste in mijloc o adancitura, si rastoarna pe rand in scorbura creata urmatoarele: maiaua, galbenusurile, esenta si laptele. Amesteca ingredientele ca sa se lege cat mai bine.

5. Adauga treptat cantitati mici de unt topit, impaturind aluatul si framantandu-l viguros timp de aproximativ o jumatate de ora.

6. Pune apoi aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:

1. Bate albusurile bine cu zaharul pana se subtiaza si devin spumoase. Adauga la albusul batut nuci, cacao si esenta de rom.

2. Dupa ce a crescut, separa aluatul si imparte-l in sase cocoloase egale. intinde fiecare cocolos in parte intr-o foaie subtire, umple foaia cu crema de nuci, dupa care ruleaz-o.

3. Rulourile de aluat create se impletesc intre ele, trei cate trei. Asadar, vei obtine doi cozonaci.

4. Pune fiecare cozonac intr-o tava captusita cu hartie de copt, unge-l pe deasupra cu ou, si presara peste el pudra de zahar vanilat.

5. Mai asteapta 10-15 minute pentru ca fiecare cozonac sa mai creasca putin si in tava. incinge cuptorul la temperatura de 180 de grade C, apoi coace cozonacii timp de 45 de minute.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Toate gospodinele trebuie sa afle asta inainte de Pasti! Cum faci o friptura de miel frageda si suculenta!

In: Culinar

In prag de sarbatori mai toate gospodinele se pregatesc intens pentru a face totul ca la carte. De la curatenia generala pana la gatit, fiecare incearca sa se descurce cum poate.
Iata ce trebuie sa faci:

carne de miel suculenta

Vei avea nevoie de:

– o pulpa de miel (de preferat sa o luati de la tarani, nu din supermarket)

– 5-6 fire de usturoi verde

– 200 de ml de vin alb

– 200 de ml de apa

– o lingurita de unt

– 1-2 linguri de ulei de masline

– cateva frunze de foi de dafin

– o lingurita de sare si una de piper macinat

– 1/2 de lingurita de boia de ardei dulce

Mod de preparare:

1. Pentru ca friptura sa fie frageda si apetisanta, iar carnea sa se patrunda mai repede, este important sa folosesti carne de miel tanar, crescut in conditii de tara. Mielul cumparat trebuie sa cantareasca cel mult 10 kg. Pulpa de miel trebuie curatata putin de grasime (de seu), apoi trebuie spalata si tinuta putin la scurs sau poate fi stearsa cu un prosop de hartie (daca te grabesti).

2. Spala bine usturoiul cu tot cu frunze. Cresteaza si inteapa pulpa de miel in cateva locuri cu un cutit bine ascutit. Carnea se unge apoi cu ulei si unt, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si boia (poti pune ce cantitate de condimente doresti, totul se face dupa gust), apoi strecoara, doar partea alba a usturoiului verde, in fiecare crestatura facuta cu cutitul.

Daca ai timp, este foarte bine sa lasi carnea condimentata si impanata 2-3 ore la frigider… daca nu, o poti face si imediat.

Unge cu ulei tava de cuptor, asaza in ea pulpa de miel, apoi toaca partea verde ramasa de la usturoi si pune-o si pe aceasta peste carne.

3. Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine. Stropeste carnea de miel cu putin ulei, si toarna in tava apa si jumatate din cantitatea de vin. Acopera apoi tava cu folie de aluminiu, baga tava in cuptorul fierbinte si tine-o la rumenit timp de aproximativ 20 de minute.

4. Dupa ce se scurg primele 20 de minute, scoate tava din cuptor, indeparteaza folia de aluminiu, intoarce carnea de miel pe cealalta parte, dupa care adauga si cantitatea de vin alb ramasa.

Nu mai acoperi tava cu folie de aluminiu de data aceasta, si mai tine carnea la copt inca o jumatate de ora, sau pana ce sosul scade la jumatate si se rumeneste bine pulpa. Nu uita sa mai intorci friptura din cand in cand si sa o mai stropesti cu sosul din tava.

Carnea este patrunsa atunci cand introduci varful unui cutit pana la mijlocul bucatii de carne si nu mai iese zeama.

Sursa: Secretele

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Secretele murdare ale lanturilor de fast-food

In: Culinar

Lanturile de tip fast-food au intrat definitiv in viata noastra. Desi stim ca mancarea comercializata este nesanatoasa, tot suntem tentati sa o gustam. Putine persoane cunosc adevarul despre modul in care sunt pregatite produsele atat de gustoase.

 

In primul rand, carnea pentru prepararea burgerilor este supusa congelarii inainte de a ajunge in restaurant. Mancarea trebuie consumata rapid. Nu este o coincidenta faptul ca logo-urile si cutiile celor mai multe lanturi de tip fast-food sunt in culorile rosu si galben. S-a demonstrat ca aceste culori creeaza o dorinta subconstienta de a manca.

Personalul este instruit sa nu foloseasca niciodata cuvantul „nu” in comunicarea cu clientii. Bautura in pahar mare este de fapt bautura medie. Cantitatea de lichid este de multe ori aceeasi, doar ca pur si simplu se adauga mai multa gheata, in scopul de a mari volumul total.

Salatele consumate in acest tip de restaurante nu sunt sanatoase. Cauza este faptul ca legumele sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arata proaspete mai mult timp. Ouale nu sunt tocmai oua.

Anumite sandwich-uri in care se pretinde ca exista oua contin de fapt un amestec de ou cu conservanti. Alimentele au un termen de valabilitate destul de scurt. Dupa aproximativ 20 de minute, burgerii spre exemplu nu mai sunt in cea mai buna stare pentru a fi consumati.

sursa: RADOR

S-a aflat secretul! De unde vine tiramisu?

In: Culinar, Life

Un succes mondial, tiramisu este al cincilea cuvant italian cel mai recunoscut de persoanele care nu vorbesc italiana, dupa pizza, spaghetti, espresso si mozzarella. Si in Romania il gasesti la tot pasul dar nimeni nu stie exact de unde provine denumirea dar mai ales reteta delicioasa!

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei isi revendica de mult timp inventarea tiramisu, insistand ca acest desert a fost creat intr-un restaurant din localitatea Treviso in anii 1970, dar o carte care apare miercuri pretinde ca aceasta onoare ar trebui sa revina unei regiuni invecinate. Scriitorii din domeniul gastronomiei, Clara si Gigi Padovani, spun ca ei au gasit dovezi care atesta ca tiramisu – o combinatie intre piscoturi, smantana, cafea si mascarpone – a fost nascocit in Friuli-Venezia Giulia, cu aproape 70 de ani in urma. Ei au gasit retete din anii 1950, care vorbesc despre un desert numit „tirime su”, produs de un chef pe nume Mario Cosolo din satul San Canzian D’Isonzo, de langa frontiera cu Slovenia. Ei au descoperit si o reteta de „tirimu su”, servit intr-un local din localitatea Tolmezzo, in apropierea granitei austriece, in 1959. Cei doi isi documenteaza cercetarile, care au cuprins interviuri si studierea arhivelor culinare, in noua lor carte „Tiramisu – istorie, curiozitati si interpretari pentru cel mai indragit desert al Italiei”.

sursa> RADOR

Prajitura care face furori pe internet! Fara zahar, fara lapte, doar cu ingrediente naturale! Nu necesita coacere

In: Culinar

Chiar daca suntem in postul Pastelui uneori cei mici si nu numai simt nevoie de ceva dulce. O alternativa la dulciurile clasice din comert este prajitura Delice. Fara zahar, fara lapte, fara oua, doar ingrediente naturale, sanatoase si un gust incredibil.

Iata cum se prepara aceasta prajitura fara coacere:

Ingrediente
Pentru baza:
– ¾ ceasca fulgi de ovaz (sau hrisca, daca vreti o prajitura fara gluten)
– ¾ ceasca curmale fara samburi
– ¾ ceasca nuca de cocos maruntita

Pentru stratul superior:
– ⅓ ceasca ulei de nuca de cocos
– ¼ ceasca sirop de artar
– zeama de la 3 lamai stoarse
– 2 banane
– ½ nuca de cocos maruntita (fulgi de nuca de cocos)

Mod de preparare
Pentru baza: pune fulgii de ovaz/ hrisca si nuca de cocos în robotul de bucatarie si marunteste pana obtii o faina mai grosolana. Adauga curmalele si continua procesul pana cand toate ingredientele se amesteca bine. Pune amestecul într-o tava patrata, preseaza-l bine pana obtii un strat uniform si pune la frigider, scrie babyunica.

Pentru stratul superior: cu ajutorul robotului de bucatarie/blenderului, amesteca bine toate ingredientele. Gusta amestecul si vezi daca trebuie sa mai adaugi ceva. Întinde compozitia pe stratul de baza si tine la frigider peste noapte. A doua zi, taie în bucati si presara cativa fulgi de nuca de cocos macinati, pentru un efect de zahar pudra.