Culorile care ne pot vindeca de boli! Metoda este folosita din cele mai vechi timpuri de asiatici

In: Stirile zilei
.

Cromoterapia este o buna metoda de tratament care incearca sa vindece anumite boli si sa echilibreze in mod natural organismul uman. Culorile ne infrumuseteaza viata si ne ajuta si in situatii de stres si boala. Culorile fac parte din viata noastra si, nu de putine ori, ne ajuta chiar fara sa stim. Din pacate nu toti tinem cont de cromatica locului de munca, a casei, a gradinii, a modului cum ne imbracam etc.

Rosu

Este culoare persoanelor voluntare ,comunicative si curajoase. Aceasta culoare simbolizeaza viata, vitaliatea, vointa de a reusi in viata. Medicina indiana si chineza ii acorda un rol central in ameliorarea metabolismului, stimularea activitatii sexuale si a functiilor ficatului.

Citeste si   7 greseli de sanatate pe care le-ai comis de cand te-ai trezit

Muladhara, chakra elementara, situata la baza coloanei vertebrale, absoarbe energia rosie si influenteaza sexualitatea si instinctul de conservare. Rosul inseamna viata si energie. Intr-o relatie, rosul creeaza intimitate si erotism.

Este recomandat in dureri reumatice, anemie, raceala, gripe, tulburari respiratorii, anumite forme de depresie nervoasa, astenie fizica, frigiditate, astm bronsic.

Este contraindicat in hipertensiune arteriala, crize de nervi, tulburari emotionale, temperamente sangvine si febra.

Citeste si   Ce se intampla daca apesi acest punct al corpului timp de 30 de secunde?

Rosul simbolizeaza, caldura, dragostea si viata, dar daca facem abuz de aceasta culoare ea devine obositoare si foarte enervanta. Simbolistica rosului este ampla dar aici in acest context, ne ocupam de partea terapeutica.

Portocaliu

Svadhishtana, sau chakra sacra, absoar­be energia portocalie si este legata de aparatul genito-urinar, sex si reproducere. Portocaliul este culoarea bucuriei si distractiei.

Portocaliul este o culoare complementara (galben cu rosu), anti oboseala, stimlent sexual, ce faciliteaza asimularea calciului in mod corect, fiind culoarea veseliei si a bucuriei de a trai. Este ideal a se folosi in camera de zi pe diverse tonalitati, mai deschise sau mai inchise.

Citeste si   Culoarea limbii dezvaluie detalii importante despre sanatatea ta!

In terapii este indicat pentru afectiunile renale si hepatice, spasmofilie, litiaza biliara, stres, astm bronsic. Deasemenea este indicat in starile depresive. In psihoterapii, este folosit pentru calitatea lui de a redestepta optimismul si pofta de viata dar si pentru depasirea timiditatii. Nu are contraindicatii.

Insa pe suprafata mare si fara utilizarea unor pete de culoare alba sau galbena ,poate deveni obositor.

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close