Cum poate distruge zaharul mai repede ficatul, chiar decat alcoolul!

In: Sanatate

Ficatul este unul din cele mai importante organe ale omului, dar acesta nu ne da intotdeauna semne ca ar avea ceva. Este considerat un organ tacut, care nu produce simptome evidente.

Alcoolul este unul din dusmanii ficatului, dar el nu este singurul. O noua boala a ajuns in topul afectiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip 2.

Una dintre principala cauza a aparitiei acestei boli este consumul de zahar, conform healtyfood.com. In urma unui studiu recent s-a descoperit ca, desi participantii care au mancat mult zahar zilnic nu s-au ingrasat decat cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multa grasime.

Medicii recomanda sa reducem cantitatea de zahar consumata zilnic. O masura pentru pacientii cu probleme hepatice este mentinerea unei alimentatii bogate in proteine si cu continut scazut de grasimi si glucide, in care consumul de grasimi saturate este inlocuit cu cele nesaturate din peste, ulei de masline, nuci.

De asemenea, este utila includerea in dieta zilnica a fructelor si legumelor cu rol antioxidant precum sfecla rosie, varza de Bruxelles, conopida si ardeii grasi, care ajuta si la secretia bilei.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close