Cum trebuie sa educi copilul pentru a deveni invingator!?

In: Utile

Cum educi un copil? Este intrebarea care s-a facut auzita tot mai des in ultima perioada. De cele mai multe ori dragostea parintilor fata de copii se manifesta si printr-o dorinta exagerata de a-i proteja. Lucrul acesta este imposibil si nesanatos. Omul are o dezvoltare psihica normala in conditiile in care invata sa depaseasca problemele zilnice singur.

Izolarea unui copil sub un clopot de sticla pentru a fi protejat de probleme nu este niciodata o solutie. Nelasandu-l sa lupte si deci sa evolueze, viitorul adult va avea mari probleme de adaptare in orice fel de societate. Pentru a ne proteja copii cu adevarat trebuie sa le oferim instrumentele si increderea de care au nevoie pentru a depasi orice obstacol/situatie cu intelepciune si cu sinele intact, se arata intr-un articol pe helpnet.ro.

Citeste si   O banca prezenta in Romania da afara pe capete!

Cum se construieste caracterul de invingator

Specialistii s-au intrebat daca acei copii care sunt mai optimisti si mai increzatori in ei evolueaza intr-adevar diferit. Studiile au demonstrat ca da. Ei se transforma in adulti puternici, cu sanse mai mari de a fi fericiti.

Pentru ca si copilul tau sa faca parte din aceasta categorie, psihologii spun ca esential este sa incerci sa vezi lumea prin ochii lui si sa-i oferi neconditionat sprijinul moral de care are nevoie, pentru a se simti puternic, apreciat si iubit.

Citeste si   Nu stiai asta! Secretele prin care poti pastra alimentele proaspete mai mult timp!

Iata cateva principii de care trebuie sa tii cont in aceasta complicata „calatorie” care este construirea caracterului unui nou om:

– un copil trebuie sa se simta special si apreciat;

– un copil trebuie sa fie invatat sa aiba asteptari realiste fata de sine si idealuri pe masura;

– copiii trebuie sa fie convinsi ca pot rezolva probleme si ca pot lua decizii bune, greselile fiind chestiuni inerente pe care trebuie sa si le asume nu sa le ocoleasca;

Citeste si   Leacurile naturale care pot inlocui ibuprofenul! Sunt certificate stiintific

– fiecare copil trebuie sa-si cunoasca si aprecieze talentele si punctele forte, acceptandu-si si punctele vulnerabile, ca pe niste aspecte care pot fi imbunatatite;

– de mic un copil trebuie sa fie stimulat sa interactioneze cu oamenii in general, sa se simta confortabil in societate, sa-si dezvolte abilitatile de relationare;

Desi procentual influenta parintilor asupra personalitatii unui copil se pare ca nu depaseste 15%, acest procent face totusi diferenta. Acceptandu-ne in primul rand noi copii asa cum sunt, vom reusi sa le oferim sfaturile si sprijinul de care au nevoie pentru a se transforma in invingatori.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close