Dan Diaconescu solicita plata salariilor la Oltchim si garantii ca societatile de stat nu cer insolventa

In: Stirile zilei

Dan Diaconescu a cerut OPSPI sa asigure plata salariilor restante ale angajatilor combinatului Oltchim, si sa garanteze ca niciun creditor de stat nu va cere insolventa combinatului dupa semnarea contractului de preluare a actiunilor.

„Vrem sa clarificam astazi (miercuri – n.r.) trei lucruri esentiale. Statul trebuie sa reglementeze situatia salariilor angajatilor Oltchim. Sindicatul Oltchim are o solicitare, pe care ne-am insusit-o si noi, ca pana la data semnarii contractului statul sa plateasca la zi salariile angajatilor combinatului. Dorim ca OPSPI sa garanteze ca nicio societate de stat creditoare, ca Electrica, CFR sau Salrom, sa nu ceara, dupa semnarea contractului, insolventa Oltchim. Mai cerem obligarea partilor semnatare ale contractului la stabilileasca modalitatea concreta prin care vom putea prelua rafinaria Arpechim„, a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii lui Dan Diaconescu.


Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

 

Loading...

 

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close