Datornicii in franci elvetieni au mai primit o lovitura CRUNTA

In: Bani, Stirile zilei

Francul elvetian s-a apreciat joi cu 30% fata de euro, atingand un nivel record, dupa ce banca centrala a Elvetiei a decis sa renunte la plafonul minim de schimb valutar, considerand ca existenta sa nu mai este justificata.

La cursul publicat de BNR francul elvetian a sarit de la 3,74 lei (marti) la 4,74 lei (miercuri). Euro a sarit si el de 4,5 lei iar dolarul american a fost cotat la 3,85 lei (fata de 3,82 cat era cotatia de miercuri). Practic, asistam la un nou razboi valutar declansat de bancile centrale.

Citeste si   Acesta este OMUL care a DETONAT FRANCUL

Francul se tranzactiona la 92 de centime pentru un euro la Londra, la 9:53, dupa ce a atins nivelul record de 85,17 centime pentru un euro.

De asemenea, moneda elvetiana a crescut cu 26% fata de dolar, la 81 de centime pe unitate.

Banca Nationala a Elvetiei a decis joi sa renunte la plafonul cursului de schimb de minimum 1,2 franci pe euro, masura pe care institutia a adoptat-o in luna septembrie 2011, pentru a proteja economia elvetiana de criza datoriilor suverane din zona euro.

Citeste si   Cursul BNR a urcat la 4,5388 lei/euro

Presiunea pentru renuntarea la plafonul de schimb valutar a crescut in ultimele luni, in conditiile in care speculatiile potrivit carora Banca Centrala Europeana va incepe un program de achizitii de obligatiuni a dus la deprecierea monedei euro.

De asemenea, banca centrala a scazut rata dobanzii la depozitele la vedere de la -0,25% la -0,75%.

Citeste si   Cat vei plati in plus la rata dupa aprecierea francului

Sursa: Mediafax

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Zeno Ferenc Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close