De ce vrea Facebook sa iti stie numarul de telefon

In: Stirile zilei, Tech

Facebook le va cere tuturor celor 900 de milioane de utilizatori sa ofere numarul de telefon mobil pentru a imbunatati sistemul de securitate al retelei de socializare.

Milioane de utilizatori ai retelei de socializare au primit deja cererea de a pune la dispozitia site-ului numarul de telefon mobil. Acestia au observat un link in partea superioara a sectiunii „News Feed”, unde li se cere sa urmeze cateva sfaturi de securitate.


Cei care acceseaza link-ul sunt directionati catre pagina de securitate si sunt rugati sa introduca o parola unica. Apoi, li se ofera un tutorial despre cum pot detecta o inselatorie online. Urmeaza etapa de introducere a numarului de telefon mobil.

Astfel, cei de la Facebook spun ca, daca au numarul de telefon, pot schimba automat parola unui utilizator in cazul in care contul lui este atacat. Acesta primeste apoi un SMS prin care este anuntat ca parola i-a fost modificata.

Loading...

Reprezentantii companiei lui Mark Zuckerberg sustin ca este mai simplu sa comunice prin SMS deoarece email-urile sunt de obicei ignorate de cei care au probleme cu contul de pe reteaua de socializare.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close