DESCOPERIRE in judetul Covasna: Fragmente de craniu si colti ai unui animal preistoric!

In: Stirile zilei, Tech

Fragmente din craniul unui animal preistoric de mari dimensiuni au fost descoperite in zona localitatii Ariusd din judetul Covasna.

Directorul Muzeului Depresiunii Baraolt, Demeter Laszlo, a declarat, miercuri, ca in zona localitatii Ariusd au fost descoperite, marti, fragmente din craniul unui animal preistoric.


„In urma eroziunii solului a iesit la suprafata acest schelet de craniu. Un localnic care l-a gasit m-a anuntat despre aceasta descoperire. Este vorba de un fragment de craniu si doi colti in lungime de 25 de centimetri si aproximativ 11 centimetri latime”, a spus Demeter.

Directorul Muzeului din orasul Baraolt a explicat ca primele date arata ca scheletul ar fi apartinut fie unui mamut, fie unui mastodont, fiind exclusa varianta de a fi ramasitele altui animal, avand in vedere marimea coltilor.

Demeter a precizat ca urmeaza ca scheletul sa fie analizat de paleontologi.

Un schelet de mastodont aproape intact, care a fost descoperit in urma cu circa patru ani tot in judetul Covasna, la cariera de exploatare a lignitului din Racosul de Sus, se afla in prezent la Muzeul Depresiunii Baraolt. Conducerea muzeului vrea sa amenajeze o sectie de paleontologie in care sa fie expus si acest mastodont.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close