Descoperirea facuta de cercetatori din greseala poate avea rezultate in tratarea cancerului!

In: Sanatate

Cancerul ar putea fi tratat cu mai mult succes de acum inainte. O echipa formata din cercetatori danezi si canadieni au facut o descoperire care ar putea schimba complet tratamentul pentru boala care creeaza panica in randul oamenilor.

Oamenii de stiinta incercau sa gaseasca o metoda prin care sa protejeze femeile insarcinate de malarie, boala avand un efect extrem de puternic asupra lor. In timpul experimentelor, acestia au descoperit ca malaria ar putea juca un rol decisiv in aceasta lupta.

Citeste si   Un suc pe care multi romani il consuma a facut minuni pentru o femeie cu cancer! Medicii ii mai dadeau doar doua saptamani de viata

Un carbohidrat de care se ataseaza parazitul in placenta femeilor insarcinate este identic cu un carbohidrat gasit in tumorile canceroase. Echipa de cercetatori a creat o proteina pe care o foloseste parazitul de malarie pentru a se atasa de placenta si au adaugat o toxina. Aceasta combinatie cauta celulele canceroase care o absorb. Toxina este apoi eliberata si ucide celulele bolnave, noteaza stirileprotv.

Citeste si   Planta uitata din gradina care iti ia durerea cu mana

Acest test a fost deja efectuat pe mai multi cobai, iar rezultatele au fost incurajatoare. Cercetatorii spera ca vor putea sa testeze aceasta descoperire si pe oameni in urmatorii patru ani. Intrebarea pe care si-o pun este daca poate corpul uman sa tolereze dozele necesare fara a dezvolta efecte secundare.

„Suntem optimisti, proteina pare a se atasa doar de placenta si de celulele canceroase”, spune Ali Salanti de la Universitatea din Copenhaga.

Citeste si   In Romania, mor anual intre 1.500 si1.800 de persoane de cancer pulmonar cauzat de radon! Unde se gaseste in locuintele romanilor?

Se estimeaza ca 90% din tumori ar putea fi tratate astfel. Pana acum, din testele facute pe cobai in laborator, a rezultat:

– Tumorile limfomului non-Hodgkin: tumorile au fost reduse cu aproape 75%
– Cancerul de prostata: tumorile au disparut in 2 din cei 6 soareci testati, la o luna de la prima doza
– Cancer osos, in metastaza: 5 din cei 6 soareci erau vii dupa 8 saptamani, fata de niciunul in grupul de control.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close