Descoperirea facuta intr-un castel din Romania, in timpul lucrarilor de restaurare. Ce era ascuns in pereti!

In: Stirile zilei

Tara noastra freamata de comori care ar putea sa atraga turistii. In plus, multe dintre aceste nestemate sunt inca nedescoperite, spun specialistii.

De pilda, Castelul Rakoti, aflat chiar in inima Transilvaniei, a ascuns pana de curand mai multe fresce unice, realizate la inceputul secolului 18.

Picturile, considerate o raritate, au fost scoase la lumina datorita unor lucrari de restaurare. Din pacate, castelul nu este deocamdata inclus in circuitul turistic.

Citeste si   Traian Basescu: As vrea sa vina Merkel la Bucuresti si sa ma duc eu la Berlin!

Picturile ascunse in tencuiala peretilor castelului Rakoti din Mures au fost descoperite recent, in timpul unor lucrari de restaurare, arata stirileprotv.

Potrivit specialistilor, castelul ascunde multe astfel de nestemate.

Karacsonyi Istvan, istoric: „Castelul se remarca printr-o istorie destul de vasta. Trecutul lui incepe in secolul 17, cand principele Rakoczi a construit aici un castel de vanatoare.”

Moldovan Mihai, profesor: „Un mare grof maghiar de pe timpuri a locuit aici, se zice ca si sus sunt tuneluri care duc de sus pana aici. Este un punct de atractie pentru turistii.”

Citeste si   Romania, pe locul doi in lume la numarul de computere infectate cu virusi!

Cladirea se afla in prezent in custodia Muzeului Judetean Mures si, pret de cateva ore, usile au fost deschise pentru curiosi.

Femeie: „Este a doua oara cand venim aici. Ne place atmosfera, ne plac atelierele pentru copii, // si parcul dendrologic care speram ca va fi adus la adevarata lui valoare ca si castelul.”

Citeste si   Mircea Badea, despre Eurovision: "Mi s-a parut ca toate melodiile erau la fel! Cezar Ouatu macar a fost ceva aparte!”

Femeie: „Acest castel ar insemna mult mai mult, dar cum se vede, chiar acum incep renovarile, si daca s-ar intretine ar fi mult mai frumos si cred ca turismul ar fi mai dezvoltat si mai bine.”

Pentru ca monumentul sa fie reabilitat este nevoie de cel putin noua milioane de euro.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close