Dezvaluiri din bucataria restaurantelor: Fiti atenti la supa zilei!

In: Culinar

Obisnuiesti sa mananci in restaurante atunci trebuie sa cunosti macar cateva din trucurile retsaurantelor pe care niciun chelner nu le-ar spune clientilor, dar care te pot scapa de boli nedorite. Emisiunea „Good Morning America” si revista americana Reader’s Digest s-au unit pentru a dezvalui secretele din bucataria restaurantelor care admit ca isi inseala cu regularitate clientii, scrie Daily Mail.

Un chelner a sustinut ca i-ar spune unui client vegetarian ca un anumit fel de mancare nu contine carne, indiferent daca este sau nu adevarat, doar pentru a vinde produsul.

O chelnerita din Kansas a dezvaluit ca dupa ora opt seara vinde numai cafea decafeinizata, pentru a nu fi nevoita sa spele doua cafetiere: „Aduc la masa 12 cani de cafea, iar unor clienti le spun ca este cafea obisnuita, iar altora le spun ca este decafeinizata. Insa toate canile au cafea fara cafeina”.

Citeste si   RETETA Raw: Tarta cu lime si cocos (fara foc)

Laptele degresat este foarte rar lapte degresat. Foarte putine restaurante, in afara celor Starbucks, folosesc lapte integral, lapte de 2 la suta grasime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru ca nu este deloc practic sa ai atat de multe feluri de lapte, sustine un alt angajat.

Chiar si la cele mai mai mari restaurante exista secrete. La micul dejun, in 99 la suta din cazuri omleta este facuta din pudra si nu din oua proaspete.

Si produsele vandute copiilor sunt pe lista celor de la Reader’s Digest. O chelnerita de la un recunoscut lant de restaurante spune: „Punem zahar in produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahar mai mult chiar si in aluatul pentru pizza destinata copiilor”.

Citeste si   Emotionant! Ce mesaj a primit un chelner in nota de plata!

Unele secrete ii fac chiar si pe chelneri sa fie atenti atunci cand merg sa manance in oras. „Acum, ca am lucrat intr-un restaurant, nu as cere niciodata lamaie in bautura. Toti ating lamaile. Nimeni nu le spala. Doar le curatam, le taiem si le aruncam in pahare”, sustine un alt angajat.

Un alt chelner a dezvaluit de ce nu trebuie sa comanzi peste in zilele de duminica sau luni. „Pestele este adus la restaurant de doua ori pe saptamana, deci cel mai bine ar fi sa fie comandat de marti pana vineri”.

Citeste si   RETETA RAW: Supa rece de CASTRAVETE si STRUGURI VERZI (fara foc)

Un alt secret bine pastrat este cel al meniurilor speciale. „La multe restaurante, meniul special este facut din ceea ce trebuie vandut repede inainte sa se altereze. Fiti atenti la supa zilei. Daca are peste sau este vreun fel de gumbo (fel de mancare cu fructe de mare, carne si legume), probabil contine produse de care vor sa scape repede”, mai sustine un angajat.

La unele restaurante in salate este adaugat dressing cumparat la borcan, desi in meniu scrie ca totul este facut in bucataria proprie.

sursa: realitatea.ro













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close