Dilema verii! De ce platim autobuze cu aer conditionat dar ne sufocam de caldura? Vezi raspunsul halucinant!

In: Social, Stirile zilei

Te-ai topit si tu vreodata in mijloacele de transport in comun de caldura? Stim, si noi am patit-o la fel.

Acest lucru insa nu-i deranjeaza deloc pe soferii RATB care, desi au autobuze doate cu aer conditionat, il tin oprit pentru ca sefii le opresc din salariu daca depasesc cota de carburant.

Citeste si   Anunt de ultima ora pentru pacientii de diabet! Cel mai nou tip de insulina a ajuns in Romania si este gratuit

Soferii regiilor de transport in aceste zile toride sa dea drumul la aer conditionat pentru ca ar consuma mai multa motorina, iar sefii le opresc din salariu daca depasesc cota de carburant. Chiar daca oamenii sunt nemultumiti, soferii le explica acestora ca aparatele de aer conditionat sunt defecte.

Problema este alta, spun liderii de sindicat. Soferii se gandesc de doua ori inainte sa porneasca instalatia, ca sa nu consume mai mult combustibil. Pentru ca depasesc cota, sefii le taie din leafa.

„Consumul creste cu 5% aproximativ fata de cantitatea de motorina ce este alocata per cursa autobuzului”, explica Ion Usturoi, sofer RATB. Un alt sofer a adaugat: „Mi s-a facut o imputare de 6 milioane si ceva”.

Conducerea Regiei de Transport Bucuresti spune insa ca pe timp de vara cota de motorina este oricum suplimentata si ca se asigura mereu ca pasagerii care platesc bilet au cele mai bune conditii.

Citeste si   Cine sunt candidatii care vor sa-i sufle postul de Guvernator BNR lui Mugur Isarescu

Sursa: digi24.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close