DNA, despre dosarul Colectiv: Ancheta il vizeaza si pe primarul Piedone

In: Injustitia

Procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat joi ca din ordonanta de declinare si disjungere a unei parti din dosarul privind club Colectiv, intr-o prima faza, rezulta ca ar fi vizati functionari din cadrul Primariei sectorului 4, inclusiv primarul.

„Cercetarile vizeaza fapte de competenta DNA, respectiv abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la aceasta fapta si fals intelectual. (…) Din ordonanta de declinare rezulta ca sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de coruptie in legatura cu circumstantele in care a fost emisa autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o prima faza, rezulta ca sunt vizati functionari din cadrul primariei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenta DNA”, a afirmat Marius Iacob, conform Agerpres.

Citeste si   DNA-ul a decis sa retina un procuror si un afacerist in urma perchezitiilor de la Suceava si Radauti

El a precizat ca seful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori si mai multi ofiteri de politie sa efectueze acte de urmarire penala in cauza.

„In cursul zilei de azi (joi — n.r.) vom stabili un plan de ancheta si putem sa va comunicam ca vom derula cu maxima celeritate activitatile care se impun in prezenta cauza”, a afirmat procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Citeste si   Sebastian Ghita, vizat intr-un nou dosar DNA! Mita este de peste 50 de milioane de euro!

Intrebat daca primaria putea sa emita autorizatie de functionare pentru club in conditiile in care nu avea autorizatia PSI, el a explicat ca acestea vor fi circumstante pe care le vor stabili in cel mai scurt timp.

Referitor la posibilitatea sa se fi dat mita pentru eliberarea autorizatiei, adjunctul sefului DNA a aratat ca, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infractiunii de coruptie, respectiv abuz in serviciu.

Citeste si   DNA a sechestrat bunuri de 167 de milioane de euro în 2011

Marius Iacob a spus ca, in cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PICCJ mai multe documente, care au fost puse la dispozitie de procurorii Parchetului General.

Adjunctul sefului DNA a precizat ca, pana in prezent, nu s-a inceput urmarirea penala in rem intrucat cauza a fost inregistrata de aproximativ doua ore.

DNA — Sectia de Combatere a Coruptiei a inregistrat joi cauza penala formata ca urmare a disjungerii si declinarii de catre PICCJ a partii privind modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare a spatiului in care se afla clubul Colectiv.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close