Doua lucruri importante pe care trebuie sa le faci inainte de masa, nu dupa masa! – Cap Limpede

Doua lucruri importante pe care trebuie sa le faci inainte de masa, nu dupa masa!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Fiecare dintre noi a fost invatat ca dintii trebuie spalati dupa fiecare masa. Iata, insa, ca un studiu al cercetatorilor de la Scoala de Dentistica Liverpool arata ca este mult mai eficient spalatul pe dinti inainte de a minca. In acest fel, acidul care se formeaza rapid dupa mestecarea unor alimente este neutralizat de pasta de dinti.

Se stie ca acidul, impreuna cu zaharurile din orice mincare produc placa bacteriana, cauza principala a cariilor. De aceea, daca aceasta placa bacteriana este impiedicata sa se formeze prin spalarea pe dinti inainte de masa, cariile pot fi prevenite. Specialistii admit ca pasta de dinti mentolata poate modifica gustul mincarii, dar exista diferite tipuri de paste cu arome care sa nu ii deranjeze pe cei care se spala pe dinti inainte de masa.

Loading...

Obiceiul de a minca fructele la sfirsitul mesei s-a dovedit a nu fi tocmai bun. Unii nutritio-nisti recomanda chiar ca fructele sa nu fie mincate decit dimineata sau inainte de masa. Consumate astfel, ele ramin putin timp in stomac si se asimileaza mai bine, organismul profitind in acest fel de toata bogatia lor. Din contra, fructele consumate la desert sint greu de digerat, intrind in competitie cu alte alimente mincate inainte. Procesele de fermentare care rezulta, in acest ultim caz, duc la balonari si multe din vitaminele continute sint neutralizate.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close