Dragnea reia asaltul la adresa Justitiei! Presedintele a fost eliminat din procedura de numire a procurorului general si a sefilor DNA, DIICOT! „Mi se pare cea mai dura propunere!”

In: Politic

 

Presedintele Romaniei isi va pierde prerogativa de a numi sefii DNA, DIICOT si Parchetului General, potrivit modificarilor propuse pe legile justitiei de catre ministrul Tudorel Toader.


Potrivit acestuia, procedura de numire in functiile de conducere la ICCJ se pastreaza, in sensul ca presedintele ICCJ se numeste de catre presedintele Romaniei, dar va fi modificaa in sensul ca propunerea sa nu o mai faca plenul CSM, ci Sectia pentru judecatori.

Procedura de numire la Ministerul Public, pentru functii de conducere – sa decida Sectia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei, in baza unei proceduri transparente, este o alta modificare.

Astfel, presedintele ICCJ si vicepresedintii ICCJ vor fi numiti de presedintele Romaniei, la propunerea CSM – doar Sectia pentru judecatori, ci nu a plenului, cum este in prezent.

Loading...

„Propunerea MJ, acum cateva minute: Inspectia Judiciara trece la Ministerul Justitiei. Mi se pare cea mai dura propunere. Inspectia Judiciara era la MJ pana in 2005, apoi a fost la CSM pana in 2012, dupa care a devenit institutie independenta. Acum se doreste sa se revina la sistemul dinainte de reforma din 2005. Personal, nu vreau sa fiu un magistrat posibil anchetat de Inspectia Ministrului”, a scris judecatorul Danilet pe Facebook.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close