Duel Basescu-Rogozin (vicepremierul rus) pe tema consumului de alcool

In: Politic, Stirile zilei

Vicepremierul guvernului rus, Dmitri Rogozin, cel care recent a amenintat Romania spunand ca data viitoare va veni la bordului unui bombardier, nu a intarziat sa raspunda presedintelui Basescu la acuzatiile ultimului privind consumul de alcool.

„Ma intreb cate pahare a golit Basescu pentru a prinde curaj sa inchida spatiul aerian pentru avionul nostru”, a scris Rogozin pe contul sau de Twitter.


Postarea a venit la putin timp dupa ce presedintele roman a declarat duminica la Timisoara ca trebuie aflat mai intai cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca asemenea declaratii, referindu-se la atacurile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa Romaniei.

„La astfel de declaratii eu nu pot avea decat o singura reactie. Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii. E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva ce nu reprezinta Mama Rusia”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca Rogozin a ramas inca la modul de gandire al stalinismului.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat sambata ca a revenit la Moscova, din Republica Moldova, in pofida faptului ca avionul sau a fost obligat de catre avioane ucrainene de interceptare sa se se intoarca din drum, la Chisinau, potrivit agentiei ruse Itar-Tass.

„Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru sa se intoarca din drum”, a scris vicepremierul rus intr-un mesaj postat pe Twitter.

Cateva minute mai tarziu, Rogozin a continuat, in alt mesaj, „dar industria apararii are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a ramas in urma”.

Pentru a-si demonstra afirmatiile, Rogozin a postat o fotografie in care apare in fata cladirii Aeroportului Domodedova de la Moscova.

Ambasada Rusiei la Chisinau a declarat pentru agentia Itar-Tass ca Rogozin probabil ca a calatorit catre Rusia cu un „zbor obisnuit” si ca nu se afla in avionul interceptat in spatiul aerian al Ucrainei.

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana Transnistria, unde a participat vineri la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.

„La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite sa trec, afirma vicepremierul rus intr-un mesaj postat sambata pe Twitter, din Transnistria. Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adauga Rogozin, subliniind ca sanctiunile nu-l vor determina sa-si anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close