Economia Romaniei va creste cu 1,7% in acest an si cu 2,2% in 2014!

In: Bani, Stirile zilei

Banca Mondiala anticipeaza ca economia Romaniei va creste cu 1,7% in acest an, in timp ce estimarea pentru anul viitor a fost mentinuta la 2,2%.

Astfel, BM estimeaza ca Produsul Intern Brut al Romaniei va creste cu 1,7% in acest an, 2,2% anul viitor si cu 2,7% in 2015, potrivit raportului Perspective Economice Globale, publicat de institutie.

Citeste si   Grevă spontană la CFR Infrastructură. Trei trenuri au fost oprite în gări din Suceava

In urma cu sase luni, institutia anticipa ca economia romaneasca avea sa urce cu 1,6% in 2013, 2,2% in 2014 si cu 3% in 2015.

Estimarile BM pentru Romania sunt apropiate de cele ale guvernului, FMI si Comisiei Europene.

CE anticipeaza ca economia Romaniei va creste cu 1,6% in acest an, in linie cu estimarile FMI si ale guvernului, si cu 2,2% anul viitor. FMI estimeaza o crestere de 2% pentru 2014.

Citeste si   Discuţia dintre Barack Obama şi Dmitri Medvedev a generat reacţii radicale în Europa

Banca Mondiala a revizuit in scadere prognoza de crestere economica globala pentru acest an, de la 2,4% la 2,2%, dupa incetinirea dinamicii economiilor emergente, precum China si Brazilia, in timp ce recesiunea din Europa continua pe fondul masurilor de austeritate si crizei de incredere.

Pentru zona euro, institutia estimeaza o contractie de 0,6% in acest an, in timp ce prognozele pentru SUA si Japonia au fost imbunatatite datorita masurilor de stimulare monetara si fiscala a economiei adoptate de guvernele si bancile centrale din aceste tari.

Citeste si   O SOLISTA din Romania s-a facut de tot rasul la o NUNTA

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close