El este OMUL care a prevazut VIITORUL TEHNOLOGIEI DE ASTAZI acum 40 de ani!

In: Stiinta
.

Arthur C. Clarke, inventator, futurulog este omul care a prevazut viitorul tehnologiei de astazi de acum 40 de ani.

Daca Isaac Asimov scria in 1964, intr-un articol pentru „The New York Times“,previziunile sale pentru anul 2014, Arthur C. Clarke a vorbit la o conferinta din 1976 despre ce ne rezerva viitorul in ceea ce priveste telecomunicatiile si modul nostru de viata. Asimov a fost mult mai darnic cu stiinta si tehnologia, pe cand Clarke a adoptat un discurs mai rezervat si a nimerit cateva dintre tehnologiile pe care noi le folosim.

Citeste si   SFARSITUL frezelor dentare? TRATAMENTUL UNIC care va permite DINTILOR sa se repare singuri!

Poate unul dintre cele mai importante lucruri gandite de Clarke a fost ca vom comunica mai mult (digital), iar asta va face ca deplasarea sa nu mai fie justificata in multe cazuri.

Acum, acest lucru se numeste work from home (trad.: sa muncesti de acasa), iar in cativa ani masinile autonome vor fi cele care se vor ingriji de transportul nostru. Totusi, Clarke a gandit un pic prea departe cu renuntarea la fusuri orare. El considera ca astfel comunicatiile globale se vor desfasura mult mai bine, scrie CNET.

Citeste si   Schimbarea revolutionara pe care o face WhatsApp!

Pe langa faptul ca a gandit ca vom crea smartphone-uri, dar el a spus si ca acestea vor restructura societate. Acest lucru se intampla cu aplicatii precum Uber, Apple Pay (si alte metode similare), Tinder sau aplicatiile de harti, iar oportunitatile inca n-au fost identificate pe deplin.

Mai mult, Clarke a spus si ca dispozitive purtabile, de tipul ceasurilor inteligente si ochelarilor, vor exista, concepte pentru asa ceva existand inca din vremea sa.

Citeste si   Reghecampf si-a anuntat DEMISIA de la Steaua!

Se poate spune si ca Arthur C. Clarke a prevazut aparitia Google, dar el a prevazut, de fapt, motorul de cautare online. In mintea sa acesta era o biblioteca centrala, care iti poate servi informatie atunci cand ai nevoie, din orice domeniu si destul de repede.

Vezi VIDEO pe PAGINA URMATOARE >>>>

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close