Este oficial! Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 decembrie

In: Politic

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanta 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sanatate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor – cu 10%.

Proiectul a fost votat de 319 deputati, fiind inregistrate 7 abtineri si un vot „impotriva”.


„Am ajuns la concluzia ca votul pentru acest proiect este esential. (…) Asteptam un studiu de impact ulterior, care sa arate in ce masura este realizabila aceasta aplicare si in ce masura va putea fi efectiv aplicata. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi investit probabil saptamana viitoare”, a spus Gorghiu, la Parlament, conform Agerpres.

Citeste si   Mai multe FRAGMENTE ale avionului AirAsia disparut si un CADAVRU, descoperite in Marea Java! VIDEO

Comisiile pentru munca si pentru sanatate din Camera Deputatilor au adoptat marti, in sedinta comuna, un amendament la aceasta ordonanta, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit caruia salariile bugetarilor se maresc de la 1 decembrie cu 10%.

Deputatii liberali au solicitat in plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta in aceasta perioada cu Ministerul Finantelor, care trebuie sa spuna daca aceasta majorare este sustenabila.

Citeste si   Trucul simplu care te ajuta sa pastrezi lamaile proaspete mai bine de o luna

Ordonanta 35/2015 prevede ca, incepand cu data de 1 octombrie 2015, prin exceptie de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul din sistemul public sanitar, precum si personalul din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si al serviciilor teritoriale de expertiza medicala aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii se majoreaza cu 25% fata de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Citeste si   Asta era SECRETUL lui Hitler in cel de-al Doilea Razboi Mondial! Ce pastila miraculoasa primeau soldatii germani ca sa lupte in continuu! VIDEO

S-a votat cu mana ridicata, deoarece presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca sistemul de vot electronic este defect.

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close