Europa înecată în datorii naşte monştri: Extremele ideologice câştigă teren!

In: Opinii

Multiplele crize structurale, care au năpădit Europa, au hrănit extremele ideologice şi politice. În umbra neajunsurilor materiale, a incoerenţei guvernamentale şi mai ales din cauza decadenţei maselor, au renăscut curentele xenofobe, extremiste şi antiislamice.

Nordul continentului este dominat de partide neo-naziste, iar în sud, după eşecul Greciei de a se menţine în zona euro, au răbufnit, mocnit, lozincile extremei stângi. Un studiu suedez, intitulat ”Noul chip al populismului în Europa” a reuşit să identifice principalele predicate care hrănesc fantomele fascismului şi ale bolşevismului.

Citeste si   Crin Antonescu este noul presedinte al Senatului in locul lui Vasile Blaga! Urmeaza schimbarea Robertei Anastase!

Extremiştii de dreapta, sunt foarte activi pe net, nu au încredere în politicieni şi în sistemul juridic. Peste trei sferturi dintre ei sunt bărbaţi speriaţi de dizolvarea identităţii naţionale, de globalizare şi de pasivitatea Uniunii Europene în faţa marilor puteri: SUA, China şi Rusia.

Majoritatea neo-naziştilor care au intrat în parlamentele din nordul continentului, au trecut de la anti-semitismul iudaic, la islamofobie.

Ultraşii stângişti sunt animaţi din nou de ura de clasă dintre bogaţii protejaţi de corupţia politică şi cetăţenii normali, împovăraţi de reduceri bugetare şi majorări de preţuri.

Citeste si   Ultimatum de 48 de ore pentru Victor Ponta: Dan Diaconescu NU a semnat contractul pentru Oltchim!

În vremuri deficitare, primordială este încrederea pieţelor în Uniunea Europeană şi în ţările membre. Cu Olanda, Norvegia şi Suedia dominate de intoleranţă faţă de islam, şi în general faţă de emigranţii din est; cu Grecia şi, în curând, Italia “cucerite” de filosofii de inspiraţie bolşevică, ieşirea la limanul democratic devine din ce în ce mai complicată.

Citeste si   Dosarul "Valiza": Victor Piturca si Teia Sponte, la instanta suprema, unde va fi adus si Gigi Becali!

Momentan, criza economică este foarte prost gestionată politic, adâncind inechităţile şi mărind marginalizarea unor importante segmente sociale. Doar în Grecia, 400.000 de oameni au rămas fără locuri de muncă.

Politicienii de pretutindeni ar trebui să înţeleagă că situaţia actuală este exemplul tipic în care nu ar trebui să fie trataţi cetăţenii, dacă se doreşte linişte şi echilibru. Dacă aceştia nu se vor dezmetici la timp, Europa riscă să ia foc!

Un articol romanianfiles.com

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close