EXPLOZIA preturilor nu se opreste. Cu cat se va SCUMPI gazul pana la sfarsitul anului

In: Bani, Energie, Stirile zilei

Pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste cu 2% de la 1 aprilie, urmand ca, pana la finele anului, sa aiba loc alte doua scumpiri, de cate 3%, la 1 iulie si, respectiv, 1 octombrie, a declarat, luni, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet.

Romania a platit pentru gazele importate anul trecut cu un miliard de dolari mai putin decat in 2012, a precizat Havrilet, cu ocazia prezentarii in Parlament a Raportului privind preturile si tarifele reglementate pe 2013, elaborat de ANRE.


„In sectorul de energie electrica, dereglementarea pe sectorul non-casnic s-a facut foarte usor, pentru ca productia este mai mare decat consumul, dar la gaze este mai complex, pentru ca noi trebuie sa importam. Totusi, factura la importul de gaze a scazut anul trecut un un miliard de dolari, ceea ce inseamna un plus in balanta externa de plati a Romaniei’, a subliniat presedintele ANRE.

Anul trecut, Romania a importat cu 50% mai putine gaze decat in 2012, potrivit INS. Anual, Romania importa in jur de 20% din consumul de gaze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close