FILMARE RARA: Momentul in care naste o femela delfin! Vezi VIDEO

In: Stirile zilei

Reprezentantii Dolphin Quest Hawaii au surprins momentul in care o femela delfin in varsta de 12 ani da nastere unui pui care pare sa-si recunoasca imediat mama.

Vezi aici VIDEO!


Filmarea a fost realizata intr-o laguna aflata in Hawaii, unde organizatia Dolphin Quest permite vizitatorilor sa interactioneze cu delfinii.

Oficialii organizatiei afirma ca puiul va fi monitorizat 24 de ore din 24 de-a lungul urmatoarei luni, deoarece primele 30 de zile sunt cruciale pentru supravietuire. Julie Rocho-Levine, managerul responsabil de ingrijirea animalelor marine din cadrul rezervatiei, afirma ca este primul pui nascut de Keo.

„Sunt si eu mama, asa ca am putut sa apreciez calmul de care a dat dovada de-a lungul intregului eveniment”, a comentat Rocho-Levine, care a asistat la nastere. „Am avut senzatia ca Keo dorea sa fie alaturi de oamenii cu care isi petrece zilele, compania noastra linistind-o”, a adaugat reprezentanta Dolphin Quest.

Keo a fost foarte linistita, chiar permitand veterinarilor sa efectueze o ecografie in timpul travaliului.

Oficialii Dolphin Quest afirma ca ii vor da un nume puiului de delfin abia dupa ce acesta va implini o luna. In randul delfinilor din salbaticie, rata de supravietuire a primilor nascuti este de aproximativ 50%, explica Rocho-Levine. Rata de supravietuire in cazul delfinilor ingrijiti de oameni este mult mai mare, afirma oficialul.

By: Elena Tudor Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close