Gheorghe Mencinicopschi dezvaluie reteta dietei perfecte

In: Utile
.

Lupta cu kilogramele in plus este una din preocuparile constante ale omului modern, iar mass-media abunda cu informatii despre diverse diete cu rezultate uimitoare. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi dezvaluie principiul de baza al dietei: nici o zi fara legume.

Mai ales acum, toamna, cand legumele se gasesc din belsug, putem sa ne desfatam cu o salata sau cu un ghiveci de legume zilnic. In contextul unei diete care pune accent pe echilibru si varietate, rosiile, castravetii, vinetele sau varza trebuie sa ocupe locuri de frunte. Totusi, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atentia: „Nu trebuie sa cadem dintr-o extrema in alta. E bine sa consumam cat mai multe legume, dar dieta sa nu se bazeze exclusiv pe acestea pentru ca nu sunt echilibrate nutritional. De asemenea, nu ne putem asigura necesarul caloric zilnic numai din fructe si legume. Sunt bogate in vitamine, minerale, dar nu contin deloc proteine sau grasimi. Daca vrem o dieta echilibrata, alaturi de legume trebuie sa se regaseasca grasimile si proteinele de buna calitate”, noteaza jurnalul.

Citeste si   Spune-mi unde se depune grasimea, ca sa-ti spun de ce te ingrasi

Antioxidanti

Portia zilnica de legume ne ofera necesarul de vitamine si minerale, de fibre alimentare si face minuni in ceea ce priveste imbatranirea precoce, bolile cardiovasculare, obezitatea sau cancerul. Sa nu va ganditi ca pregatind un ghiveci, altfel spus preparand termic legumele, veti pierde substantele valoroase. Vinetele si rosiile sunt legume care isi pastreaza proprietatile si daca sunt fierte sau coapte. Licopenul din rosii este un antioxidant puternic, cu efect anticancerigen demonstrat, care nu este distrus total prin fierbere. Vara, cele mai multe femei tin diete drastice. Din dorinta de a fi atragatoare nu se mai gandesc la efectele secundare ale unor asemenea diete, care isi arata coltii in prag de toamna. Prima consecinta de ordin estetic a unui regim cu carente este imbatranirea precoce a pielii. O dieta bogata in fructe si legume poate preveni aceste probleme. Pentru ca vitaminele si mineralele isi iau in serios rolul antioxidant si distrug radicalii liberi, vinovati de imbatranire. „Se pare chiar ca antioxidantii (vitamine si minerale) din legume au o eficienta chiar mai mare decat cei din fructe. Cu cat sunt colorate mai intens, cu atat legumele sunt mai bogate in antioxidanti. Sa ne gandim numai la vinete, rosii, morcovi”, arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close