Glasul te da de gol! Cum afli varsta unei persoane dupa voce

In: Life

Ochii sunt oglinda sufletului, insa si vocea poate spune mai multe despre noi. Un studiu al unei echipe de oameni de stiinta de la Nottingham Trent University ofera explicatii cu privire la semnalele trimise creierului, acele semnale care-l ajuta sa ghiceasca varsta si aspectul fizic al interlocutorului.

Ipotezele cercetatorilor britanici au fost “verificate”/validate pe baza unui experiment realizat cu ajutorul a 47 de voluntari. Fiecaruia i-a revenit sarcina sa priveasca 18 fotografii, timp de doua secunde. Dupa care sa aprecieze varsta, inaltimea, starea de sanatate si sa evalueze puterea de seductie a persoanei din imagine.

Citeste si   Un studiu britanic devoaleaza minciuna din spatele tratamentelor de cancer! "Jumatate din medicamentele autorizate nu folosesc la nimi! Sunt scumpe si inutile"!

Cel de-al doilea test aplicat celor 47 de participanti a constat in ascultarea unui numar de 18 inregistrari audio ale vocilor acelorasi fiinte din fotografii, ei nestiind asta.

In momentul in care rezultatele au fost comparate cu realitatea, s-a raportat o marja de eroare de doar 4 ani in medie, atunci cand a venit vorba de varsta ghicita dupa auditie.

Citeste si   Nivelul de trai al pensionarilor romani este mai rau decat cel al pensionarilor din Bulgaria si Albania!

Potrivit cercetatorilor de la Nottingham Trent University, estimarea varstei dupa voce este posibila, fiindca, la fel ca la animale, ea trimite semnale multimodale ce dau nastere unor reactii/stimuli in creierul nostru.

Asa se explica si faptul ca se pot analiza trasaturile fizice ale interlocutorilor, fara ca acestia sa fie vazuti, arata secretele.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close