Gordon Ramsay dezvaluie reteta sarmalelor de post! Toate gospodinele trebuie sa o noteze

In: Utile

Gordon Ramsay, unul dintre cei mai cunoscuti chefi din lume, dezvaluie In volumul „Bucataria lumii – retete fantastice de pretutindeni”  o reteta inedita de sarmalute de post. Ea se regaseste in capitolul dedicat bucatariei Orientului Mijlociu, o reteta de sarmalute (dolmades) specifica zonei, diferita de cele cu care suntem obisnuiti, scrie observator.tv.

Ingredientele


  • 230 g de frunze de vita-de-vie in saramura
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 400 g de orez alb prefiert, preferabil cu bob lung
  • 100 g de muguri de pin prajiti
  • 100 g de stafide
  • 1/4 lingurita de mirodenii macinate
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • putin zahar tos
  • 2 rosii coapte, curatate, fara seminte si tocate
  • 1 mana de frunze de patrunjel tocate
  • 1 mana de frunze de menta tocate
  • sare de mare si piper negru
  • aproximativ 300 ml de supa de legume
  • zeama de la o jumatate de lamaie, plus o cantitate suplimentara pentru stropit pe deasupra • ulei de masline extravirgin pentru stropit pe deasupra
Citeste si   Mancaruri cotidiene ale caror denumiri nu stiai de unde provin! Vezi explicatia!

Preparare

Pentru a indeparta sarea in exces din frunzele de vita-de-vie, puneti-le intr-un bol mare si turnati peste ele apa fiarta pana le acoperiti. Lasati-le sa stea cateva minute, apoi scurgeti-le cu atentie. Clatiti-le sub un jet de apa rece si scurgeti-le din nou. Incingeti uleiul de masline intr-o cratita si caliti la foc mic ceapa si usturoiul cateva minute, amestecand din cand in cand pana se inmoaie, transferati totul intr-un bol si adaugati orezul prefiert, mugurii de pin, stafidele, amestecul de mirodenii, scortisoara, zaharul, rosiile, verdeturile, sarea si piperul. Gustati si potriviti de sare si piper (pentru ca sarmalutele vor fi servite reci, va trebui sa le asezonati din belsug). Umpleti frunzele cu acest amestec. Asezati un prosop de bucatarie curat si umed pe fundul unei cratite mari, cu marginile atarnand in afara. Puneti deasupra sarmalutele in straturi. Adaugati supa de legume, zeama de lamaie si o picatura de ulei de masline.

Citeste si   Siropul de hrean facut in casa care poate topi grasimea de pe stomac!

Acoperiti sarmalutele cu hartie pergament, apoi puneti o farfurie termorezistenta inauntrul cratitei, deasupra lor (astfel veti evita desfacerea lor atunci cand fierb). Acoperiti cratita cu un capac si lasati-o o ora la foc mic. Scoateti farfuria, apoi luati cu atentie sarmalutele din cratita ridicand prosopul de bucatarie. Transferati-le intr-o tava si lasati-le sa se raceasca pentru cateva ore sau peste noapte. Pentru a le servi, stropiti-le cu putin ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. „Aceste frunze de vita-de-vie umplute nu sunt greu de preparat, insa rularea lor necesita timp, mai ales pentru mine, deoarece folosesc dublul ingredientelor din reteta pentru a ajunge la toata lumea. Eu incerc sa le transform intr-un eveniment de familie si cer adesea ajutorul copiilor – cea mai buna metoda de a-i convinge ca un anumit preparat este chiar bun.”, spune Chef Gordon Ramsay.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close