Greseala pe care o fac toti romanii in bucatarie! Ce nu stiai despre fripturi

In: Utile

Siguranta alimentara ramane insa prima regula de respectat pentru ca deliciile culinare sa nu va puna sanatatea in pericol. Iar prepararea carnurilor trebuie sa fie facuta la anumite temperaturi pentru ca acestea sa nu va puna in pericol.

Astfel, recomandarea specialistilor este sa gatiti puiul intreg la 82 de grade Celsius. Pentru carnurile bine facute si pieptul de pui, temperatura de siguranta coboara la 77 de grade. La 74 de grade Celsius se pregatesc preparatele umplute si se reincalzesc mancarurile deja facute, scrie oanacuzino.

Fripturile medium, ouale, carnea de porc, carnea tocata, vitelul si mielul se gatesc la 62 de grade. intre 4 si 60 de grade, exista riscul dezvoltarii bacteriilor de tot soiul. De aceea, mancarurile gatite n-ar trebui sa stea intre aceste temperaturi mai mult de doua ore.

Regula de baza ramane ca incalzirea alimentelor sa se faca la minimum 62 de grade Celsius. In plus, trebuie sa tineti cont si de faptul ca niciodata carnea cruda nu trebuie depozitata langa cea proaspata. si nu reincalziti mancarurile decat in maximum 4 zile de cand au fost preparate.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close