Haine toxice pentru copii de la branduri renumite. Unele foarte dragi romanilor

In: Bani

Hainele toxice pentru copii sunt fabricate inclusiv de branduri de renume precum Disney, Burberry sau Adidas. In acestea si altele s-au descoperit substante chimice periculoase, afirma un raport dat publicitatii astazi de catre Greenpeace. Organizatia pentru apararea mediului a explicat intr-un comunicat ca a supus analizei 82 de articole fabricate sub 12 marci diferite si a gasit la toate aceste firme produse chimice toxice.

Între mărcile celebre vizate de ONG figurează Nike, American Apparel, C&A şi Gap. Articolele testate au fost fabricate în 12 regiuni sau ţări şi o treime dintre ele în China.


„Parintii atenti ca hainele cumparate pentru copiii lor sa nu contina produse chimice periculoase se confrunta cu un veritabil cosmar”, a comentat Chih An Lee, de la Greenpeace.

Greenpeace a cerut Chinei, primul producator de textile si primul consumator de produse chimice din lume, sa nu mai foloseasca substante daunatoare in industria sa textila.

toxic

In ultimii doi ani, ONG-ul a publicat mai multe studii care arata prezenta unor substante chimice susceptibile sa provoace cancer si probleme hormonale in produsele unor firme precum Zara, Calvin Klein, Levi’s si Li Ning.

 

By: Cristian Milut Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close