In cautarea Atlantidei, cercetatorii sustin ca au gasit un oras similar in Oceanul Pacific!

In: World

 

Noile imagini ale unui oras antic, din mijlocul Oceanului Pacific, au dat nastere unor teorii cu privire la insula misterioasa si legendara Atlantida. Ea ar exista.


Noile progrese tehnologice ajuta arheologii sa exploreze pe deplin orasul Nan Madol, aflat in ruina de altfel, cu tot cu minunile sale structurale. Ultimul episod din ”Science Channel’s What on Earth?” arata noi imagini prin satelit ale locului construit pe o laguna. Deoarece orasul este separat de canalele de maree si este protejat de ocean cu 12 pereti marini, Nan Madol este considerat ”Venetia Pacificului”.

Citeste si   Oala care a scos la iveala un secret vechi de 800 de ani!

Mark McCoy, cel care a condus echipa de cercetari, a declarat ca Nan Madol reprezinta prima referinta istorica a Pacificului. ”A fost sediul puterii politice, locul celor mai importante ritualuri religioase si locul in care fostii conducatori ai insulei au fost inmormantati”, spune McCoy.

Cateva secole a durat ca structurile de piatra sa creeze cele 92 de insule artificiale intr-o laguna de pe coasta insulei Pohnpei. Nan Madol a fost capitala misteriosului popor Saudeleur pana in 1628 si inca este considerat o minune a ingineriei.

Citeste si   WOW: Descoperire arheologica dupa 5.000 de ani

Numele de Nan Madol face referire la canalele de maree care strabat ruinele, el insemnand ”spatii intre”. Cladirile care alcatuiesc Nan Madol incorporeaza aproximativ 750.000 de tone de roca. Saudelistii erau nevoiti sa care 1.850 de tone in fiecare an, in ciuda populatiei de numai 30.000 de oameni, fara acces la scripeti sau parghii. Orasul a fost descoperit in 1928, scrie playtech.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close