In perioada Revelionului s-au produs 43 de accidente grave si 13 decese

In: Social, Stirile zilei

In perioada 30 decembrie 2012 – 1 ianuarie 2013 s-au produs 43 de accidente grave, soldate cu ranirea a 38 de persoane si cu 13 decese, potrivit politistilor rutieri.

In perioada mentionata, s-au inregistrat 43 de accidente rutiere grave, cu 19 mai putine comparativ cu perioada similara 2011-2012, soldate cu 38 de raniti grav, cu 13 mai putini, si 13 persoane decedate, cu cinci mai putine decat in urma cu un an, potrivit unui comunicat al Politiei Romane. Cu ocazia sarbatoririi Anului Nou, peste 1.900 de politisti de la rutiera s-au aflat in strada, in special in zonele si in perioadele in care s-au inregistrat valori ridicate de trafic, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si intensificarii activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice


Totodata, luni si marti, politistii rutieri au intocmit 34 dosare penale, dintre care 12 in ultima zi a anului trecut si 22 in prima zi din 2013, pentru soferi depistati in trafic cu peste 0,8 g/l alcool pur in sange.

De asemenea, politistii rutieri au actionat in filtrele instituite pentru verificarea in trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echiparii pentru sezonul rece. In perioada 30 decembrie – 1 ianuarie, au fost aplicate 481 de sanctiuni contraventionale, toate conducatorilor auto, pentru nerespectarea prevederilor ordonantei privind circulatia pe drumurile publice, respectiv 240 duminica, 85 – luni, si 156 in prima zi din noul an.

Loading...

Sursa: rtv.net

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close