Intr-un MORMANT BLESTEMAT din Alba au fost gasite numele unor FEMEI: „MORTUL ducea MESAJUL pe lumea cealalta”! – Cap Limpede

Intr-un MORMANT BLESTEMAT din Alba au fost gasite numele unor FEMEI: „MORTUL ducea MESAJUL pe lumea cealalta”!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O descoperire dintr-un mormant blestemat din Alba Iulia arata numele unor femei ce se presupune ca duceam mesaje pe lumea cealalta. Descoperirea este expusa, timp de o luna, in cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia si Muzeul National al Unirii. Este vorba despre una dintre cele mai valoroase piese aflate in patrimoniul Muzeului National al Unirii.

Foarte cunoscute in lumea romana, dar extrem de rar descoperite in Provincia Dacia, tablitele de blestem sunt piese arheologice care ilustreaza o parte a credintelor magico-religioase din acea epoca.

A doua descoperire de acest gen din tara noastra, dupa cea de la Orsova, din orasul antic Dierna, care era insa pe o foaie de aur, tablita de plumb a fost gasita in 2007 sub un schelet dintr-un mormant de epoca romana din necropola de pe Dealul Furcilor din Alba Iulia.

Aceasta a fost descoperita in timpul descarcarii de sarcina arheologica a unui teren in vederea construirii unei locuinte. Arheologii au gasit atunci 29 de morminte, dintre care 27 de epoca romana, din secolele II-III.

Loading...

Vezi ce spunea BLESTEMUL pe LumeaBizara.ro!


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close