Intram in cea mai deprimanta zi din 2015! Cum te poti feri de DEPRESIE!

In: Stiinta

Cea de-a treia zi de luni a anului, care, in 2015, cade pe 19 ianuarie, este considerata a fi cea mai deprimanta zi. Concluzia este a unui psiholog britanic care a creat o formula matematica pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului, potrivit presei internationale.

Teoria despre „Blue Monday” (Lunea trista, n.r.) a aparut in 2005, cand psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului.


Citeste si   Studiu: Ce se intampla cand mananci castraveti murati zilnic?

Psihologul a luat in considerare conditile meteo din aceasta perioada, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, sarbatorile de iarna, precum si faptul ca multi oameni urasc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi, avand in vedere ca, in aceasta perioada, oamenii manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

Insa aceasta teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, intrucat acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat in calcul ideea ca opinia publica este influentata sa isi programeze o vacanta in aceasta perioada pentru a scapa de starea de depresie.

Citeste si   Leon Danaila dezvaluie ce se ascunde in spatele bolilor! "O boala este formata 50% din stare organica si 50% din stare psihica! Depresia poate duce pana la cancer"!

In schimb, in 2014, o companie de bauturi a contrazis aceasta teorie, anuntand ca „Blue Monday” nu este in cea de-a treia zi de luni a anului, ci in prima zi de luni a anului. Aceasta zi, considera compania, este cea mai deprimanta, intrucat este prima luni la locul de munca in noul an.

Citeste si   Cele zece lucruri care te pot ajuta sa depasesti momentele dificile din viata ta

Un studiu realizat pe un esantion de 2.000 de britanici a aratat ca persoanele care stau langa fereastra sau care ies la plimbare pot scapa mai usor de starea de depresie din aceasta perioada a anului. De asemenea, expertii recomanda sporturile specifice iernii sau, daca vremea este mult prea friguroasa, exercitiile la sala.

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close