Intrarea in Biserica a Maicii Domnului! Ce nu e bine sa faci in ziua de 21 noiembrie!

In: Social, Stirile zilei

In fiecare an, pe 21 noiembrie se serbeaza Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, cunoscuta si sub denumirea de Sarbatoarea Luminii.

In calendarul popular, ziua intrarii Maicii Domnului in Biserica mai este numita si Ovidenie, zi magica, de altfel, si corespunde cu sarbatoarea unei naprasnice divinitati a lupilor, Filipul cel Schiop sau Filipul cel Mare.


Sarbatoarea reprezinta ziua in care parintii Mariei, Ioachim si Ana au dus-o pe Maria la varsta de 3 ani la templul din Ierusalim, pentru a asculta citirea cartilor sfinte. Maria a stat 15 ani in Templu, pana in momentul in care a devenit mama a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, potrivit favorittv.ro.

Credinta populara spune ca in aceasta zi animalele vorbesc

In noaptea de Ovidenie, cand se credea ca se deschide cerul si animalele vorbesc, se priveghea la lumina unei lumanari incolacite pe farfurie. Tot in aceasta noapte se fac farmece si descantece, se afla ursita si se fac previziuni meteorologice.

E bine ca oamenii certati sa-si ceara iertare si sa se impace. Se mai spune ca de Ovidenie ologii s-ar putea vindeca.

Pentru protectia vitelor din gospodarie, dar si impotriva relelor si farmecelor care acum incep sa lucreze se ung usile si ferestrele cu usturoi.

In aceasta zi se da de pomana lumina de veci

Daca in ziua intrarii Maicii Domnului in biserica este soare si senin, vara va fi secetoasa. Daca vor fi nori, peste an vor fi epidemii si, de va ninge, va fi iarna grea.

In aceasta zi se da de pomana lumina de veci, lumanarea care nu se va stinge niciodata pe lumea cealalta. De asemenea, se aprind lumanari si se da de pomana de sufletul celor inecati, morti fara lumanare la capatai, morti in intuneric sau pentru copiii morti nebotezati ca sa aiba si ei pe lumea cealalta calea luminata.

In aceasta zi, copiii pun crengi de mar in vase cu apa. Acestea, tinute in lumina si caldura, inmuguresc si infloresc, si sunt folosite in noaptea de Anul Nou drept sorcove.

Ce nu e bine sa faci in aceasta zi

Ca sa aiba spor si belsug in casa, in aceasta zi oamenii nu trebuie sa lucreze.

De asemenea, gospodinele nu trebuie sa spele rufe, fiind o sarbatoare bisericeasca marcata cu cruce rosie in calendarul ortodox.

In plus, in aceasta zi cei care posteaza au dezlegare la ulei, vin si peste.

Loading...

Sursa: rtv.net

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close