Invata curcubeul alimentelor si vei dobandi o sanatate de fier! Aplica-l in viata ta!

In: Life, Sanatate, Utile
.

Zilnic exista oameni descurajati de cure, diete sau tratamente pe baza de plante, care au un rol important in alimentatia noastra desi nu pot inlatura rolul medicinei. Unde apare abandonul? Apare acolo unde oamenii nu inteleg importanta anumitor alimente si felul in care acestea pot ajuta. Mai jos gasiti explicate principalele alimente si beneficiile lor in functie de paleta de culori din care provin. De acum inainte totul iti va fi mai clar si vei cunoaste principalii nutirenti pe care ii poti gasi in legume in functie de culoarea acestora.

Legumele rosii:

Legumele rosii contin licopina, care protejeaza impotriva cancerului de prostata, impotriva bolilor de inima si celor de plamani. Legumele rosii sunt pline de antioxidanti care protejeaza inima prevenind coagularea sangelui si intarzie imbatranirea celulelor din corp. Exemple de legume rosii: sfecla, varza rosie, rosii, ardei rosu.

Legumele galbele si portocalii:

Legumele galbene si portocalii contin alpha-caroten, acesta protejand impotriva cancerului. Insa in aceste legume gasim si beta-caroten, pe care corpul il transforma in vitamina A pentru a proteja pielea de radicalii liberi. Beta-carotenul este bun si pentru vederea pe timp de noapte. Exemple de legume galbene sau portocalii: morcov, ardei galben, dovleac.

Legumele verzi:

Legumele verzi contin anumiti agenti chimici care lucreaza impotriva aparitiei cancerului prin stoparea carcinogenilor. Multe dintre legumele verzi contin calciu si minerale. Exemple de legume verzi: spanac, broccoli, kale, castravete, dovlecel.

Legumele mov si albastre:

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close