Inventatorul cartelelor SIM a murit

In: Stirile zilei, World

Roland Moreno, francezul inventator al cardurilor cu microcipuri, la vârsta de 66 de ani, a murit la Paris.

Roland Moreno a prezentat prima versiune a cardului cu microcip în decembrie 1974. A depus în următorii cinci ani un total de 45 de brevete, care au intrat însă în domeniul public după 20 de ani, fapt care a cauzat mari probleme financiare companiei Innovatron, obligată să apeleze la o vastă reorganizare.


În prezent, compania Innovatron comercializează licenţe pentru Calypso – o tehnologie Near Field Communication (NFC) de tip wireless, care a fost implementată pe cardurile utilizate în transportul public din Paris.

În 2000, Roland Moreno a anunţat că va oferi un milion de franci persoanei care va reuşi să pirateze un card cu microcip într-un interval de trei luni. Inventatorul francez a câştigat acest pariu.

Cardul cu microcip are numeroase aplicaţii, cele mai cunoscute fiind cărţile de credit bancare şi cartela SIM din telefoanele mobile.

Roland Moreno, tată a două fiice, a fost şi autorul câtorva cărţi: „Eurêka” (1988), „Théorie du bordel ambiant” (2002), „Carte à puce, l’histoire secrète” (2002), „Bachotron” (2002), „Célimène” (2003).

Loading...

Andreea Mușatescu

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close